Bir Linux dağıtımını nasıl değiştiririm?

Ediz Savaş

Decapat
Öncelikle ben Linux dağıtımını sıfırdan yapmak istemiyorum çünkü yeterli bilgiye sahip değilim. Benim yapmayı amaçladığım şey bir Linux dağıtımını alıp onun işlevini, kullanımını vb. olayları değiştirmek ama büyük ölçüde değiştirme planım var. Yani sorum şu örnek olarak bir Linux dağıtımını mesela Windows XP gibi nasıl gösterebilirim? En kolay yoldan bunu söyleyeyim ben Linux Mint'i alıp buna çevirebilir miyim? Çeviremezsem nasıl bir dağıtımla çevirebilirim veya çevirebilirsem nasıl çeviririm cevaplarınızı bekliyorum iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani sorum şu örnek olarak bir Linux dağıtımını mesela Windows XP gibi nasıl gösterebilirim?
Bu iş çok kolay, köklü bir değişiklik olmuyor. Sadece tema vs. değişiyor. Youtube'da ve çeşitli platformlarda anlatım bulabilirsiniz. Örnek bir videoyu aşağı bıraktım. Eğer sadece görünümü değiştirmek istiyorsan masaüstü ortamının özelleştirmeye açık olması lazım, hepsi açık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğin aslında değiştirmek değil, geliştirmek. Temalamak istiyorsan @cengover_ekin hocamın attığı video var, ondaki işlemi uygulayacaksın. Dersen ki dağıtımın kodlarına inip düzenleme yapmak istiyorum, Open-Source bir dağıtım bulup geliştireceksin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı