Bir modem üzerinden 2 kablolu bağlantı

Mr. Hsy

Hectopat
Merhabalar,

Arkadaşlarımın çalıştığı bir halı yıkama fabrikası var. Bilgisayarlarına internet ihtiyaçlarından dolayı, bendeki modemden, kablolu internet çekmeyi teklif ettiler. Kabul ettim ve uzun bir modem kablosu aldılar. Kablolar sorunsuz halde takılı oldukları halde, internet erişimleri olmadı. Bundan dolayı bu konuda bilgili kişilere danışma gereği hissettim. Modem arayüzünden yapmam gereken bağlantı ayarları var mıdır? Sorun kabloda mıdır? Kablonun her iki ucu aynı renklerde diye biliyorum. Bu durumda sorun ne olabilir? Kablo 40 + 10 mt. Mesafeli. (Kısa kaldığı için adaptör alıp, ek kablo ile bağlamak zorunda kaldılar.) Bilgisayarlarının Wi - Fi özelliği taşıyıp - taşımadığını bilmiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim. Çok teşekkür ederim.

Modem modeli: TD-W8961N | 300Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router | TP-Link Australia

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde ayar gerekmez. Bendeki modeme 3 adet bağlı. Sıkıntı yok. Kabloyu ek parçasını kontrol edebilirsiniz. Gerekirse uçları yeniden çakın veya çaktırın.

Normalde ayar gerekmez. Bendeki modeme 3 adet bağlı. Sıkıntı yok. Kabloyu ek parçasını kontrol edebilirsiniz. Gerekirse uçları yeniden çakın veya çaktırın.
Anladım, çok teşekkür ederim. Bir kez daha kontrol edelim.
Eğer kabloyu routera bağlayıp kullanmak isterlerse DHCP kapalı olması gerekiyor.

DHCP'yi şu an için kapadım. İş günü geldiklerinde, internet erişim olup, olmadığını tekrar sorarım. Olmama durumunda kablo kontrolü işlemlerini deneriz. Çok teşekkür ederim,

Anladım, çok teşekkür ederim. Bir kez daha kontrol edelim.

DHCP'yi şu an için kapadım. İş günü geldiklerinde, internet erişim olup, olmadığını tekrar sorarım. Olmama durumunda kablo kontrolü işlemlerini deneriz. Çok teşekkür ederim,
Siz değil onlar eğer router ile bağlı ise o routerin DHCP'si kapatılması lazım.

O zaman kabloda veya sürücülerde sorun vardır. Sürücüleri güncellesinler derim.
Yarım saat kadar önce, kendisiyle telefondan sesli iletişime geçtim. Bağlamak için kablo alacaklarını söyledi. Sanırım önceki kabloyu değiştirecekler. Bu durumda iş onlara kalıyor. Umarım bir sıkıntı yaşamadan halledilir bu konu. Zira 6 ay sonra geldiğimde, her şeyi bıraktığım gibi bulmak isterim. :p

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı