LPG ile 2020 model Egea 1.4 tekliyor

Merhaba arkadaşlar, 2020 model Egea 1.4 var. Arabada sonradan takılma LPG var. Dün kırmızı ışıkta kalkarken araba ileri geri sarstı dedim doğru kaldıramadım. Bugün LPG aldım ve akaryakıt istasyonundan çıkarken yine tekledi ve bunda hatamın olmadığını düşünüyorum. İstop edecek gibi oldu gaza hafif hafif bastım öyle gittim. Bu LPG'nin kışlık ayarı yapılmadığından mı olur yoksa bir arızası olduğundan mı? Depoyu bitirdikten sonra hep benzinle gitmeyi düşünüyorum. LPG'ye bir şey yaptırmam gerekir mi?

Kalkışlar haricinde normal yolunda seyir halinde yapmıyorsa gaz ayarında sorun olabilir.
Eğer benzinde de yapıyorsa gaz kelebeğinden yapıyordur.

Sadece kalkışlarda oluyor hocam.
Aracınız nedir, karbüratörlü mü yoksa enjeksiyonlu mu? Gaz beyninden motora giden hortumun üzerinde sarı renkte büyük pirinç vida olur. Onu hafif hafif yarımşar turlar şeklinde açıp araçta bir tur atmayı deneyebilirsiniz. Eğer tekleme giderse ayardandır zaten, çözülmüş olur.

Aracınız nedir, karbüratörlü mü yoksa enjeksiyonlu mu? Gaz beyninden motora giden hortumun üzerinde sarı renkte büyük pirinç vida olur. Onu hafif hafif yarımşar turlar şeklinde açıp araçta bir tur atmayı deneyebilirsiniz. Eğer tekleme giderse ayardandır zaten, çözülmüş olur.
Pardon hocam belirtmişsiniz zaten araç modelini, ben yeni gördüm. Dediğim gibi pirinç vidayı yarımşar tur açarak turlar atın bakalım sonuç ne olacak.

Hocam merhaba. Konu eski ancak sorununuz çözüldü mü? Bende de 1.4 egea var 2019 model benzinli. Kalkışlarda tekleme ve sarsıntı yapıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı