Bir öğrenci nasıl motor alabilir?

american_psycho

Decapat
Biliyorum, başlık biraz garip ama soruyu toparlayacağım. Bazen benim yaşımdaki lise öğrencileri (16-17) altlarında R25, MT-07 tarzı motorlarla geziyor. Ben de haliyle kıskanıyorum. Ne tür bir iş yaparak bu kadar para kazanıyorlar aklım almıyor. Ben de güçlü motorlardan birine sahip olmak istiyorum.
Sanırım ticarete atılmak gerekiyor erken yaşta. Öyle mi yapsam diye düşünüyorum.

Biliyorum, başlık biraz garip ama soruyu toparlayacağım. Bazen benim yaşımdaki lise öğrencileri (16-17) altlarında R25, MT-07 tarzı motorlarla geziyor. Ben de haliyle kıskanıyorum. Ne tür bir iş yaparak bu kadar para kazanıyorlar aklım almıyor. Ben de güçlü motorlardan birine sahip olmak istiyorum.
Sanırım ticarete atılmak gerekiyor erken yaşta. Öyle mi yapsam diye düşünüyorum.
Ticarete atıl. Al sat yap. Laptop al sat mesela. Büyük kazanmak istersen E ticarete gir. Udemy'de E ticaret eğitimleri var onları al.

Ticaret risklidir. Yatırım yaparken acele etme ve gerçekten yatırım yapacağında cebini sıfırlayarak yapma dostum. Kenarda paranı biriktir veya ufak şekilde al-sat ticaretine gir zaten başarabilirsen devamı gelir.

Arkadaşlar yandaşlıkla onla bunla alakası yok belkide vardır bilemem ama herşey yandaşlık değil, Babası zengindir, Çalışmıştır.

1 ay önce iş arkadaşım aldı çocuk 16 yaşında çalışıyor babası kendisi kredi çekti çocuk ödüyor motora biniyor, Motoru küçük yaşta sevenler gerçekten o yaştan itibaren para biriktiriyor

kaynak : ben, Kendim kişisel para biriktiririm halen.

Hedefim : CBR125R ekonomik sebeplerden dolayı daha ufak çaplı bişi olcak.

Arkadaşlar yandaşlıkla onunla bununla alakası yok, Audi varken.
1 ay önce iş arkadaşım aldı çocuk 16 yaşında çalışıyor babası kendisi kredi çekti çocuk ödüyor motora biniyor.

Çocuk nasıl oduyor kanka? Ne is yapiyor? 200 ay taksit mi yapti?

Arkadaşlar yandaşlıkla onunla bununla alakası yok,
1 ay önce iş arkadaşım aldı çocuk 16 yaşında çalışıyor babası kendisi kredi çekti çocuk ödüyor motora biniyor, motoru küçük yaşta sevenler gerçekten o yaştan itibaren para biriktiriyor.

Kaynak: Ben, kendim kişisel para biriktiririm halen.

Hedefim: CBR125R ekonomik sebeplerden dolayı daha ufak çaplı bir şey olacak.

Babasi saglam bir iste calisiyordur, evin her şeyini karsiliyordur. Sen de bir ise girip 50-100 binlik motoru aylik 4-5 bin TL kazancla hiçbir şey harcamadan 10-20 ayda alirsin ama çocuk boyle bir soru sorduguna gore senin bahsettigin kisiyle ayni durumda degiller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocuk nasıl oduyor kanka ne is yapiyor 200 ay taksit mi yapti.
Hocam 18 yaş altı garson bile 3500-4500 gibi bir para alıyor, dediğim çocuk da sanayide çırak. Babası asgari ücretten bir tık fazla alıyor, önceden birikmişlikleri vs. de yok. (kıyıda köşede illa vardır ama)
1000 TL kendisine alsa, diğer kalan parayı takside yatırabilir.

Çocuk nasıl oduyor kanka? Ne is yapiyor? 200 ay taksit mi yapti?

Babasi saglam bir iste calisiyordur, evin her şeyini karsiliyordur. Sen de bir ise girip 50-100 binlik motoru aylik 4-5 bin TL kazancla hiçbir şey harcamadan 10-20 ayda alirsin ama çocuk boyle bir soru sorduguna gore senin bahsettigin kisiyle ayni durumda degiller.
Hocam herkesin yöntemi farklı, ben bilemem. Kendisine göre bir yol çizmesi gerek. Buradaki hiç kimse arkadaşın durumunu bilemez, ben sadece gördüğüm yöntemi belirttim. 24 ay, 36 ay,
48 ay gibi taksit şeyleri var, İlla 50.000 TL'lik alacak diye bir şey yok. Mondial drift gibi çok iyi makineler değil ama heves atabilir yine de bir yerden başlamak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O motorları kendileri çalışıp aldıklarını düşünmüyorum. En azından o motoru almasında babasının, annesinin yada abisinin falan desteği illaki vardır. Eğer sende almak istiyorsan kesinlikle desteğe ihtiyacın var yada sana gerçekten ciddi para kazandıran işler yapacaksın. 16-17 yaşında ciddi para kazanabileceğin iş olduğunu da düşünmüyorum. Bu durumda yapabileceğin iki şey var. Ya gidip asgari ücretli bir yerde 1 yıl kadar çalışıp birikim yaparak alacaksın yada bu tarz hayallerden vaz geçeceksin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı