Bir PC en fazla kaç yıl dayanabilir?

8 sene önce çıkmış laptopu 7 senedir kullanıyorum. GTA 5 offline modda 1366x768 Low ayarlarda 30-40 FPS veriyor. Tek sorunu 5400 RPM'lik 7 senelik HDD :D bir SSD alsam 5 sene daha kullanacağım.

Bir bilgisayar yaşlanırken en sıktan en aza hangi sorunlar çıkar ve bozulur?

14 sene oyun oynadım. 2 hafta önce HDD'den kaynaklı bir sorun yüzünden bilgisayar kendini kapatmaya başladı. Bende yeni sisteme geçtim. HDD sorun çıkarmasaydı daha fazla giderdi aslında. 2006 Casper bir kasa. 2006 olduğunu nereden biliyorsun derseniz kasanın yan tarafında 2006-2008 yazıyor. Ben 8 yaşındayken bilgisayarım vardı.

Bir bilgisayar yaşlanırken en sıktan en aza hangi sorunlar çıkar ve bozulur?

Kullanım koşullarına bağlı bir bilgisayarın çalışma ömrü değişiyor.
Çok soğukta veya çok sıcakta kullanırsan bilgisayarın A'dan Z'ye bütün donanımları bozulabilir. Gerekli bakımları yapmazsan yine aynı şekilde bozulabilir.
Düzgün elektrik sağlayamazsan elektriğinin kalitesi düşükse yine bozulabilir.
Sen ne kadar iyi bakarsan bilgisayarda sana o kadar iyi hizmet verir.
Evde 2011 senesinde satın aldığım Dell dizüstü bilgisayar var. Bilgisayar alındığından beri termal macunu değişmedi. Kasanın sökümü normal bilgisayarlardan çok farklı olduğu için hiç el sürmedim ve bilgisayar şu an 5000TL'ye satılan dizüstü bilgisayarlardan daha iyi performans veriyor. Şans ve bakım işi birazcık.

Recep Baltaş'ın laptopunu hatırlayın yanlış hatırlamıyorsam 10 sene aralıksız kullandıktan sonra ekran kartından dolayı kullanılmaz hale gelmişti.

Temel bileşenleri(işlemci ekran kartı RAM vs.) 10 yıl günlük işler için kullanılabileceğini düşünüyorum. HDD,SSD ve işlemci fanı gibi bileşenler bir süre sonra problem yaratıyor. Bunlar yenilenirse günlük işler için 15 yıl bile kullanılabilir. Şu anda E4300 işlemci olan bir kasa var elimde satılmayı bekliyor. Video izleyip derse girilebiliyor. Forumda dolaşılabiliyor. Düzgün kullanmak gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı