Bir sağ bek nasıl oynamalı?

1881mirac

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, yarın 7v7 halı saha maçım var. Tabii ki daha önce birçok farklı maçta sağ bek olarak oynadım ancak size de danışmak istedim. Boyum 173, hız konusunda gerçekten çok üstünüm, orta açma konusunda iyi değilim hatta kötüyüm diyebilirim, oyun görüşü olarak ise orta seviyedeyim yani bazı durumlarda hızlı düşünemiyorum, fiziksel mücadelelerden çekinmiyorum. Üçlü defansın sağ beki olarak oynadığımda neler yapmam gerekir sizce? Ayrıca söylediğim özelliklere baktığınız zaman bana uygun olduğunu düşündüğünüz başka pozisyon varsa onu da söylerseniz sevinirim.

Merhaba, yarın 7V7 halı saha maçım var. Tabii ki daha önce birçok farklı maçta sağ bek olarak oynadım ancak size de danışmak istedim. Boyum 173, hız konusunda gerçekten çok üstünüm, orta açma konusunda iyi değilim hatta kötüyüm diyebilirim, oyun görüşü olarak ise orta seviyedeyim yani bazı durumlarda hızlı düşünemiyorum, fiziksel mücadelelerden çekinmiyorum. Üçlü defansın sağ beki olarak oynadığımda neler yapmam gerekir sizce? Ayrıca söylediğim özelliklere baktığınız zaman bana uygun olduğunu düşündüğünüz başka pozisyon varsa onu da söylerseniz sevinirim.

Barış alper sağ bek gibisiniz o da kanat oynuyor sizde kanat deneyebilirsiniz.

Merhaba, yarın 7V7 halı saha maçım var. Tabii ki daha önce birçok farklı maçta sağ bek olarak oynadım ancak size de danışmak istedim. Boyum 173, hız konusunda gerçekten çok üstünüm, orta açma konusunda iyi değilim hatta kötüyüm diyebilirim, oyun görüşü olarak ise orta seviyedeyim yani bazı durumlarda hızlı düşünemiyorum, fiziksel mücadelelerden çekinmiyorum. Üçlü defansın sağ beki olarak oynadığımda neler yapmam gerekir sizce? Ayrıca söylediğim özelliklere baktığınız zaman bana uygun olduğunu düşündüğünüz başka pozisyon varsa onu da söylerseniz sevinirim.

3'lü defans olduğunuz için çok açılma ancak hızlı düşünmen lazım. Oyunu sağdan kurmaya çalış arkadaşlarını yanına çağır (orta saha oynayanları) verkaç yaparak karşıyı yarman lazım. Atağa çıkarsan hızlı dönmen lazım nefesini düzgün kullan fazla yorma kendini tüm maça yay gücünü.

Son düzenleyen: Moderatör:
3'lü defans olduğunuz için çok açılma ancak hızlı düşünmen lazım. Oyunu sağdan kurmaya çalış arkadaşlarını yanına çağır (orta saha oynayanları) verkaç yaparak karşıyı yarman lazım
Sizce uzun top oynamak yerine kısa paslar mı atmak daha doğru olur çok büyük fırsatlar dışında? Çünkü dediğim gibi on kez orta açsam iki veya üç tanesi isabetli oluyor.

Sizce uzun top oynamak yerine kısa paslar mı atmak daha doğru olur çok büyük fırsatlar dışında? Çünkü dediğim gibi on kez orta açsam iki veya üç tanesi isabetli oluyor.

Yani dediğinize bakılacak olursa kısa pas daha mantıklı çok açık adam olursa kanat değiştirmek falan için boşluk kollayın yoksa top ayağınızdayken ve orta sahada arkadaşın varken sağ taraftan oyun kur arkadaşlarını kullan

Yani dediğinize bakılacak olursa kısa pas daha mantıklı çok açık adam olursa kanat değiştirmek falan için boşluk kollayın yoksa top ayağınızdayken ve orta sahada arkadaşın varken sağ taraftan oyun kur arkadaşlarını kullan
Teşekkür ederim yanıtınız için, ben zaten hız ve fizik oyuncusuyum yani tekniğim pek iyi değil. O yüzden en mantıklısı dediğiniz gibi yapmak olacak.

Teşekkür ederim yanıtınız için, ben zaten hız ve fizik oyuncusuyum yani tekniğim pek iyi değil. O yüzden en mantıklısı dediğiniz gibi yapmak olacak.

Ben teşekkür ederim yardım edebildiysem ne mutlu bana

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı