Bir şarkının slowed hali paylaşılırsa telif hakkına girer mi?

Soru başlıktaki gibi, bir şarkının slowed halini yaptım ve çok güzel oldu. Bunu paylaşsam bir telif vs. yer miyim?
Şarkının paylaşılması yasaksa, ihtar alabilirsiniz; ancak YouTube gibi bir platformda paylaşıyorsanız, genellikle telif hakkı talebi gelebilir. Bu durumda videodan para kazanamazsınız.

Şarkının paylaşılması yasaksa, ihtar alabilirsiniz; ancak YouTube gibi bir platformda paylaşıyorsanız, genellikle telif hakkı talebi gelebilir. Bu durumda videodan para kazanamazsınız.
Para kazanma amacım yok zaten hocam. Bu konuda başım ağrır mı onu sormak istedim. Ki zaten 1000 abone olmadığım için para kazanamam.

Sagopa Kajmer'in şarkısı ve evet kendisi paylaşmış. Lyrics olarak da var, enstrumantal hali de var.
Paylaşabilirsiniz hocam, zaten başınızın ağrıyacağını zannetmiyorum. En fazla bir uyarı alırsınız ve video kaldırılır. Ancak diğer kanalların videoları kaldırılmadıysa, muhtemelen sizin videonuz da kaldırılmaz diye düşünüyorum.

Farklı kanallar paylaşsa da paylaşmasa da fark etmiyor. YouTube'da telif hakkı ihtarı atabilmek için içeriğin tam anlamıyla kişiye ait olması gerekiyor. En fazla videonun para kazanması kapalı olur. Eğer videonun paylaşması yasaklı ise video yayından kaldırılır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı