Merhaba arkadaşlar, YouTube videomun arka planında bir şarkı kullanmak istiyorum fakat bu şarkının telifli olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim?
Merhaba arkadaşlar, YouTube videomun arka planında bir şarkı kullanmak istiyorum fakat bu şarkının telifli olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bunu nasıl öğrenebilirim?
Üç ihtimali var.
1. Telif hakkı ücretini vermiş olabilir.
2. Lisanslı firmadan izin almış olabilir.
3. Telif hakkı ücretini vermeyip, izin almayıp direkt videosunda kullanmıştır. Videodaki gelirlerin hepsi lisanslı firmaya gidiyordur.
Videonun açıklama kısmında hangi şarkı olduğu yazıyor. Firmanın verdiği karara göre değişir ne olacağı, ya tüm gelirleri firma alır ya da açıklamada hangi şarkı olduğu yazar sadece.
Ya ben vlogumda "Eypio-Sen" şarkısını kullanmak istiyorum, uzunca bir kısmını ama telif yer miyim acaba bilemedim de. Müzik kısmına şarkıyı etiketlemeyi düşünüyorum zaten.
Ya ben vlogumda "Eypio-Sen" şarkısını kullanmak istiyorum, uzunca bir kısmını ama telif yer miyim acaba bilemedim de. Müzik kısmına şarkıyı etiketlemeyi düşünüyorum zaten.