Çözüm Bir sayfanın sağladığı engellerden kurtulmak

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WindowsPlus

Nanopat
Makaleler
1
Daha fazla  
1741297489468.png

Oh, hayır! Sayfayı okumak için hesap mı açman gerekiyor? Veya uyarı veren siteler buna izin vermiyor mu? Hiç dert etme, çünkü öğeyi engellemek bu kadar zor olmasa gerek.

Öğeyi engellemek için bir reklam engelleyici kullanabilirsin veya Brave tarayıcısı üzerinden bir öğe engelleyebilirsin. :)
Brave tarayıcısından öğe engellemek için:
  1. Sağ tık yapın.
  2. Öğeleri engelleye basın.
  3. Bir öğe seçin ve Öğeleri Engelle yazılı butona tıklayın.
1.png

2.png

Peki bunu yapmak yetti mi? Eminim ki yetmemiştir. Çünkü sayfalar bunu yapmakla kalmaz, aşağıyı kaydırmayı da engellerler. Bunu aşmanın yolu da tabii ki Tampermonkey eklentisini kullanmak olacak.

Tampermonkey eklentisini kurduktan sonra aşağıda verdiğim betiği kopyalayıp, yapıştırmanız yeterli olacaktır.
JavaScript:
// ==UserScript==
// @name         Scroll Engelleyiciyi Kaldır
// @namespace    http://tampermonkey.net/
// @version      1.0
// @description  Aşağı kaydırmayı engelleyen sitelerde kaydırmayı açar
// @author       test
// @match        *://*/*
// @grant        none
// ==/UserScript==

(function() {
    'use strict';

function enableScroll() {
        document.body.style.overflow = 'auto';
        document.documentElement.style.overflow = 'auto';

['wheel', 'scroll', 'keydown'].forEach(event => {
            window.addEventListener(event, (e) => e.stopPropagation(), { capture: true, passive: true });
            document.addEventListener(event, (e) => e.stopPropagation(), { capture: true, passive: true });
        });

document.body.classList.remove('no-scroll', 'disable-scroll');
        document.documentElement.classList.remove('no-scroll', 'disable-scroll');
    }

setInterval(enableScroll, 1000);
})();

İşte bir sorunu çözmek bu kadar basit. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel nesir.. İmrendim.
Konu da güzel.. Teşekkürler..

Ek: Katkı olması amacı ile Brave kullanmayanlar için Firefox eklentisi Adnauseam.... Edge ve Opera için de mevcut. Muhtemelen Chrome için de vardır. Aşağıdaki eklentiyi kurmanız halinde engellemek istediğiniz şeye sağ tık ve Block element.

Son düzenleme:
Rehberinizdeki sayfa kaydırma engelini kaldırma kısmı işime çok yarayacak. Çünkü çoğu zaman öğeleri uBlock Origin ile direkt siliyordum ama bu sefer de sitenin sayfa kaydırma engeline takılıyordum :)

Ayrıca, bir de sayfayı okumanıza izin verip bağlantıları açmanıza izin vermeyen türden siteler var ve bence onlar da en az bu kadar gıcık.

Yakın zamanda bir sorunun çözümü için dosya arıyordum ve yabancı bir forumda dosyayı buldum. Ama bir de ne göreyim, dosyayı indirme bağlantısını açabilmek için üye olmamız gerekiyormuş. Tek kullanımlık e-posta ile üye olup, dosyayı indirip yoluma bakayım dedim, bu sefer de gitmişler tek kullanımlık e-posta adreslerinin büyük bölümü ile üye olmayı engellemişler. İyi ki bir tanesini kabul ettirebildim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı