Çözüldü Bir ses ile beraber bilgisayarın donması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ThanaReal

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda bir donanımdan ses çıkıyor, ardından 5-10 saniyeliğine bilgisayarım donuyor. 5-10 saniye sonra düzeliyor. Donma anında sadece faremi kullanabiliyorum ve herhangi bir yere tıkladığımda bilgisayarım tepki vermiyor. Ama 5-10 saniye sonra düzeliyor ve normal bir şekilde kullanmaya devam ediyorum. Bazen bu donmalar art arda oluyor ve mavi ekrana sebep oluyorlar. Bilgisayar açılırken de olabiliyor bu donmalar ve bu yüzden disk onarma başlıyor. Disk onarma bitince Windows başlatılıyor. Ama bu bilgisayar açılırken ki donmalar devam ettikçe en sonunda otomatik onarmaya gönderiliyor bilgisayar ve otomatik onarmadan ne yaparsam yapayım çıkamıyorum. Tek yol format. Format attıktan sonra donmalar hafifliyor ama uygulamaları/programları/oyunları indirdikten sonra, donmalar artıyor. Ve donmalar devam ettikçe gene aynı noktaya geliyoruz: Otomatik onarma. Âdeta kısır döngü. Bu donmalar hangi donanımdan kaynaklanıyor olabilir arkadaşlar? O donanımı değiştireceğim, bıktım artık donmalardan.

Çözüm
Bilgisayarın açılmamasını ramleri tak-çıkar ile çözdüm, bilgisayar açılıyor şu an,

O ses diskin kafa sesi. Kafa yer değiştirirken çıkıyor. Bi de normal olarak devirlenme sesi var. Disk ömrünü tamamlamış bence. Verdiği hatalar da o yüzden.
Kabloları değiştirdim ve sorun devam ediyor, dediğiniz gibi galiba disk bozulmuş. Yeni disk almam gerek, olay çözüldü o zaman, hepinize ve özellikle sana teşekkür ediyorum Emre Kekil.

Harddisk Sentinel ile yavaş hızda test yaptım yazmışım, aslında hızlı yaptım. Çünkü lisansım yoktu yapamadım.

Hocam ikisi de hata bulmuyor ama hata var bence diskte. Şİmdi benim %22 sağlığı kalmış 184 bozuk sektörlü diskte HD Sentinel ile basit tarama yaptım. O da yok diyor
RAMleri taradım sıkıntı yok RAMlerde, bende HDDde sorun olduğunu önceden düşünüyodumda emin değilim işte.

RAMleri taradım sıkıntı yok RAMlerde, bende HDDde sorun olduğunu önceden düşünüyodumda emin değilim işte.
Eğer imkanınız varsa elinizdeki bir başka diski bilgisayara takıp ona windows kurun. Aynı sorun devam edecek mi bakalım.

Eğer imkanınız varsa elinizdeki bir başka diski bilgisayara takıp ona windows kurun. Aynı sorun devam edecek mi bakalım.
Maalesef...

Başka yerlerdende araştırayım bari bunu, yardımlarınız için teşekkürler hepinize. Ayrıca DiskPart ile USB'yi düzelttim teşekkürler
Ha, birde şey diyecektim. Sorun işlemciye macun sürmemektende olabilir mi? 3 yıldır kullanıyorum macun sürmedim. Bir ara sıcaklıklara bakıyodum, 70-80'lere çıkıyodu. 90-100 gördüğü bile oluyodu. Ama ses çıkarmaz herhalde işlemci ısındıysa, benim pek bilgim yok donanım hakkında.

İşlemci nedir, AMD mi?
Intel i5 4200M, o 4200'ün sonundaki M galiba laptop işlemcilerinde oluyormuş, ama bilgisayarım masaüstü. Yıllar önce bu bilgisayarı hazır toplanmış halde almıştım ve güzel bir kazık yedim galiba işlemciye bakarsak...

Ben 5 yıl sürmedim açtığımda kum gibi döküldü soğutucu daha ilk vida da bana kendini teslim etti o kadar yani. İşlemci ile böyle videolarda sağ sol yapıyorlar yapışmış falan oluyor bende hiç hemen hop çıktı. bir peçete ile çıktı hemen. Aslında 1-2 yılda bir yenilemek lazımmış.

Rica ederiz.

Tabiki sıcaklık da etkili olur bu durumda ama belirtiler onu göstermiyor pek. Ama tabiki bi açıp macun yenileme temizleme yaparsanız iyi olur. İşlemci yüksek sıcaklığa ulaştığında throtting yapar performansı düşürür ama dediğiniz şekilde bi ses ve sadece mouse oynama gibi hareketler olmaz.

Yani bu tarz bir durum genellikle HDDden mı olur?
Yani bu tarz bir durum genellikle HDDden mı olur?
Ayrıca vaktinde harddiskin kablosunu değiştirmiştim, ve bir süreliğine sorun düzelmişti, acaba bozukluklar kablolarda mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…