- Makaleler
- 49
Hocam tam olarak amacınızı belirtirseniz daha iyi fikir belirtebiliriz, yani böyle ucu açık.
Saklayacağınız şeylere kimsenin erişmesini istemiyorsanız mecburen harici bir HDD falan almanız lazım. Hatta ikinci bir HDD olmalı ki virüs kapma durumunda bir yedeği olsun elinizde.
Sizin için önemli olan bazı fotoğraflar ve üzerinde çalışmak isteyeceğiniz notlar kağıt üzerinde daha iyi olur.
Hocam, ben veri depolamaya çok taktım bir ara. Hâlâ var ama eskisi kadar değil. Yedeklemek için bayağı bir güvenlik önlemi aldım. Ancak gereksiz gördüğüm her şeyi sildim. 5 GB civarı arşiv var. İçinden anı olarak olanları fotoğrafçıdan baskı yaptırdım. 10 TL aldığı için sıkıntı olmuyor pek.
Saklayacağınız şeylere kimsenin erişmesini istemiyorsanız mecburen harici bir HDD falan almanız lazım. Hatta ikinci bir HDD olmalı ki virüs kapma durumunda bir yedeği olsun elinizde.
Şifre koyup buluta atmak daha mantıklı olmaz mı? Mesela Google: Küresel bir şirket olduğu için güvenlik önlemleri katı. Ki yanlış düşünmüş olabilirim. Elimde saklamak için USB bellek var. Yetiyor bana.
Asıl yere gelecek olursam, kitap okurken fiziki bir şey daha rahat oluyor şahsen. Bilgisayarda o tadı vermiyor. Ayrıca o çıktı aldığım şeylerin hepsini saklarım. Bu şekil yapıyorum. Şu anda dijital olarak çok ciddiye alınacak verim yok ama kağıt üzerinde var. Mesela askerlikten muaf oldum. Öyle belgeler gibi yani.