Bir şirket neden AWS, Azure veya Google Cloud kullanıyor?

Makaleler
49
Kuzenim Fransa'da bir şirketle görüşüp anlaştı. Müşteri hizmetleri görevlisi.

Buradan Home Office şeklinde çalışıyor. Ama girdiği yer direk Gmail arayüzü. Bildiğiniz mail adresi ve şifre yazar gibi girdi. Tabii uzantısı farklı. Ancak bir şirket kendi programını neden kendi yapmaz?

Kuzenim Fransa'da bir şirketle görüşüp anlaştı. Müşteri hizmetleri görevlisi.

Buradan Home Office şeklinde çalışıyor. Ama girdiği yer direk Gmail arayüzü. Bildiğiniz mail adresi ve şifre yazar gibi girdi. Tabii uzantısı farklı. Ancak bir şirket kendi programını neden kendi yapmaz?

Uğraşmasınlar diye hem de daha güvenli oluyor.

Bişeyler eklemek istiyorum. Hadi yazılım geliştirme için masraf harcamak istemiyordur. Ama yazılım geliştirmesine gerek de yok aslında. Kurumsal olan her sektör için gayette profesyonel özgür yazılımlar var ve neredeyse hepsi GPL, AGPL değil.

Teknoloji şirketi isen IT elemanın vardır ona kurulumunu ve bakımını yaptır ekstra işçi masrafında olmaz.

Ancak bir şirket kendi programını neden kendi yapmaz?
Bu ciddi anlamda uzun ve masraflı bir iş olur çünkü.

Üstelik yazılım tamamlandıktan sonra bile, sürekli o yazılımı; gelişterecek/güvenlik güncellemeleri getirecek/kusurları giderecek bir ekibe para harcamak zorunda kalırlar. Şirketler bunlarla uğraşmak istemez.

Son düzenleme:
Teknoloji şirketi isen IT elemanın vardır ona kurulumunu ve bakımını yaptır ekstra işçi masrafında olmaz.

Daha bunun soğutması falan var galiba.
Bu ciddi anlamda uzun ve masraflı bir iş olur çünkü.

Üstelik yazılım tamamlandıktan sonra bile, sürekli o yazılımı; gelişterecek/güvenlik güncellemeleri getirecek/kusurları giderecek bir ekibe para harcamak zorunda kalırlar. Şirketler bunlarla uğraşmak istemez.
Teknoloji devleri bunu hazır sunmuşken başka yere istemiyor galiba. Google'dan örnek vermek gerekirse 2 trilyon dolar ile teknoloji devlerinin ilk 5'inde. Tabi buna göre de güvenlik anlamları vardır muhtemelen. Hem data center işlerinden kurtuluyor diye biliyorum. Doğru mudur?

Bişeyler eklemek istiyorum. Hadi yazılım geliştirme için masraf harcamak istemiyordur. Ama yazılım geliştirmesine gerek de yok aslında. Kurumsal olan her sektör için gayette profesyonel özgür yazılımlar var ve neredeyse hepsi GPL, AGPL değil.

Google Workspace, Microsoft Teams benzeri açık kaynaklı profesyonel özgür bir yazılım önerebilir misin?

2 Yazılımı da kullanmıyorum. Ne tür için yazılımlar arıyorsun?

Arkadaşın konuda bahsettiği şirketlerin kullandığı yazılımlar Google Workspace ve alternatifi Microsoft Teams. Özgür yazılım olan alternatiflerinden bahsetmişsiniz. O alternatifleri soruyorum.

Ben bu uygulamalardan bahsedip alternatifleri var demedim genel olarak kurumsal uygulamaların özgür yazılım alternatifleri var dedim. Ama alternatifleri: Microsoft Teams=Jitsi, Google Workspace=NextCloud veya popüler bir sunucu yazılımı.

Arkadaşın konuda bahsettiği şirketlerin kullandığı yazılımlar Google Workspace ve alternatifi Microsoft Teams. Özgür yazılım olan alternatiflerinden bahsetmişsiniz. O alternatifleri soruyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı