Bir siteye girmek virüs bulaştırır mı?

Ekrem_Abi

Decapat
Ofilme.org diye bir siteye girdim acaba virüs bulaşır mı? Başka hiçbir şey yapmadım.

Bildiğim kadarıyla websitesi gezmeylede virüs kapabilirsiniz. Virustotal'e baktım sorunsuz diyor. Size bunu düşündüren nedir?

Ofilme.org diye bir siteye girdim acaba virüs bulaşır mı? Başka hiçbir şey yapmadım.
her zaman potansiyel riskler vardır. Örneğin
  1. Kötü Amaçlı Yazılımlar (Malware): Virüsler, truva atları, solucanlar, casus yazılımlar gibi kötü amaçlı yazılımlar, web siteleri aracılığıyla bulaşabilir. Bu zararlı yazılımlar, kullanıcıların bilgisayarlarına, cihazlarına veya ağlarına zarar verebilir veya kişisel bilgilerini çalabilir.
  2. Drive-By İndirme: Kötü niyetli bir web sitesine girdiğinizde, sayfayı tam olarak yüklemeseniz bile arka planda otomatik olarak zararlı yazılımların indirilmesi mümkündür. Bu, kullanıcıların farkında olmadan cihazlarına zararlı yazılım bulaşmasına yol açabilir.
  3. Zayıf Güvenlik Duvarları: Güvenlik açığı olan veya yeterince korunmayan web siteleri, kötü niyetli kişilerin sitenin alt yapısını hedef almasına ve kullanıcıları etkileyecek saldırılar yapmasına neden olabilir.
  4. Phishing (Kimlik Avı) Sayfaları: Dolandırıcılar, gerçek bir web sitesine benzeyen sahte web sayfaları oluşturarak kullanıcıların kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışabilir. Bu tür sayfalara giriş yapmak, kimlik avı saldırılarına maruz kalmanıza neden olabilir.
  5. Güvenlik Zaafiyetleri: Web tarayıcılarında veya eklentilerde bulunan güvenlik açıkları, saldırganların kullanıcıların bilgisayarlarına veya cihazlarına kötü amaçlı yazılım bulaştırmasına izin verebilir.

Tarayıcı güncelse bulaşmaz.

Her tarayıcı için geçerli değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…