Bir SSID'de 2 farklı VLAN'lama yapmak

Taric bin Zilean

Hectopat
Daha fazla  
Çalıştığım şirkette 1 adet fortigate cihazı, rujie Access Point'ler ve rujie switchler var. Şirketimde vlanlama yapmak istiyorum fakat rujie Access Point'ler üzerinden 1 SSID üzerinden birden fazla VLAN atayamıyorum diye biliyorum. Her VLAN için ayrı SSID açmam gerektiği söylendi. Önceki çalıştığım şirkette vlanlama vardı fakat kablosuzlarla kablolular ayrılmıştı sadece. (örnek veriyorum; kablosuzlara VLAN10 atanmıştı, kablo ile bağlananlara VLAN20 atanmıştı) haliyle kablosuzlarda ayrı VLAN'lama muhabbetimiz yoktu. Fakat şimdiki çalıştığım yerde her birimi ayrı bir VLAN yapmam gerekiyor ve Wi-Fi üzerinden internete çıkan çok fazla cihaz var. Bulunduğum şirkettede takribi 5-6 adet birim var. Durum böyleyken her VLAN için ayrı SSID oluşturmaya kalksam 6-7 tane SSID gözükecek. Ben ise bahsettiğim gibi tek bir SSID'ye birden fazla VLAN atamak istiyorum. Cihaz Wi-Fi'ya bağlandığında benim forti üzerinden tanımlamış olduğum Mac-IP eşleşme adresine göre vlana atansın diyorum. Rujie müşteri hizmetlerini aradığımda böyle bir şey olmadığını söylediler. Çözümü nasıl sağlayabilirim, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolaylıklar,
yapmanız gereken işlem Inter-VLAN routing işlemi;
siz son kullanıcının Wi-Fi olarak bağlanacağı cihazı yani Rujie cihazları Access point moduna alırsanız, cihaz routing yapmayacaktır, sadece yayın yapacaktır. Kullanıcının cihazı Firewall'un Dhcp serverından IP çekecektir.
Bunun için Fortigate'de farklı dhcp serverlar oluşturup, MAC Eşleştirmesi yapabilirsiniz. ayrıca atadığınız VLAN'lara IP vererek routing işlemi yapmalısınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı