Taric bin Zilean
Hectopat
Daha fazla
Çalıştığım şirkette 1 adet fortigate cihazı, rujie Access Point'ler ve rujie switchler var. Şirketimde vlanlama yapmak istiyorum fakat rujie Access Point'ler üzerinden 1 SSID üzerinden birden fazla VLAN atayamıyorum diye biliyorum. Her VLAN için ayrı SSID açmam gerektiği söylendi. Önceki çalıştığım şirkette vlanlama vardı fakat kablosuzlarla kablolular ayrılmıştı sadece. (örnek veriyorum; kablosuzlara VLAN10 atanmıştı, kablo ile bağlananlara VLAN20 atanmıştı) haliyle kablosuzlarda ayrı VLAN'lama muhabbetimiz yoktu. Fakat şimdiki çalıştığım yerde her birimi ayrı bir VLAN yapmam gerekiyor ve Wi-Fi üzerinden internete çıkan çok fazla cihaz var. Bulunduğum şirkettede takribi 5-6 adet birim var. Durum böyleyken her VLAN için ayrı SSID oluşturmaya kalksam 6-7 tane SSID gözükecek. Ben ise bahsettiğim gibi tek bir SSID'ye birden fazla VLAN atamak istiyorum. Cihaz Wi-Fi'ya bağlandığında benim forti üzerinden tanımlamış olduğum Mac-IP eşleşme adresine göre vlana atansın diyorum. Rujie müşteri hizmetlerini aradığımda böyle bir şey olmadığını söylediler. Çözümü nasıl sağlayabilirim, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: