Bir strateji oyunundan beklentileriniz nelerdir?

499153

Decapat
Katılım
5 Kasım 2021
Mesajlar
71
Esenlikler.
Genel olarak bugüne kadar oynamış olduğunuz tüm strateji oyunlarını aklınızda canlandırdığınızda, görmüş olduğunuz eksiklikler/fazlalıklar nelerdir?
Eğer siz bir strateji oyunu yapıyor olsaydınız, ne gibi mekanikler ve farklılıklar eklerdiniz?
Fikirlerinizi merak ediyorum.
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir oyun yapsaydım P2W bir oyun yapmazdım, insanlar para yatırsın ama bir üstünlük sağlamasın csdeki kostümler gibi ve basit bir oyun olmasın planlı ve taktiksellik çoğunluklu bir oyun yapardım, bodozlama ve barzo oynayarak kazanılmayan düşünülerek ve beyni kullanılarak kazanan bir oyun.
 
@buadamayniben şu mesaj üstüne pek bir şey denmez.

Ama bana göre aşırı op olmayan şeyler ile bir denge ve taktik Sinerji'si olmalı.

Cr gibi oyunların en büyük sorunu aşırı op şeyler mesela mega şövalye yüzünden oyunu bıraktım zevksiz.

Mega şövalye gerçekten oyunu bozan bir kart,9. arenada aldım 15. arenaya kadar kolayca çıktım + olarak P2W zaten.
 
Denge oyunu; adamlar herşeyi taktiğe dökmüşler ezbere oyun oynuyorlar, bence yaratıcı olmak lazım, ben strateji üretmeye çalışıyorum, rakiplerim ezberlemişler nereye ne kadar adam yollicağını, daha kafamızı kaldırmadan ordu karşımızda.
 
Divinity original sin 1 ve 2. strateji ve RPG türünün babasıdır benim gözümde. Bunlara benzer bir oyun beklentimi karşılar. Baldurs gate 3 mesela.
 
Strateji oyunu diyorsak oyunu oynayan farklı kişilerin farklı seçimler yaparak farklı şeylerle karşılaştığı ve oyunda oyuncu ile rakibe verilen materyalin birbirinden farklı ama birbiri ile dengeli olduğu bir oyun olmalı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı