Bir tane bilgisayar hatıranı anlat

Babam bilgisayarına RAM yükseltmesi yaparken RAM'leri benim takmama izin vermişti. Ve bilgisayarlara merakım o an başlamıştı... :)
 
Uyumsuz ekran kartını tornavida zoruyla anakarta oturtmuştum.
 
Başlayayım, yıllar önce evimde Q9550 işlemcili bir PC vardı. (İşlemciyi hala elimden çıkartmaya çalışıyorum🙂) Normal bir günde oyun oynuyordum dondu bilgisaysar, ben de kasanın arkasında olan PSU I/O bölümünden bilgisayarı kapattım ve açtım, açtıktan sonra kasanın içinden biiip biip diye ses geliyordu bilgisayar açılmıyordu.
 
Bilgisayarıma indirdiğim bir korsan içerik yüzünden bilgisayarıma el konulmuştu. Açık anlatmam gerekirse bir askeri ordunun fotoğrafı bilgisayar ekranımda sabit bir şekilde kalmıştı ve işlem yaptırmıyordu. Sanırım trojan girmişti, 1 hafta korkudan bilgisayarıma el sürememiştim. Zar zor format attık, çocukluğumun travması. O gün bu gündür korsan içerik indirmem ve desteklemem :D
Onun için bir virüs var çok iyi hatırlıyorum adı petya olması lazım. Değil ise bir tane daha vardı ama nedense aklıma gelmiyor..
 
Oyun oynarken, gelen maile tıklama sonucu giren fidye virüsü ve akabinde format atmam. Bir hafta sonra aynı olayı tekrar yaşamam şoku :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı