Kötülüğün olması ile tanrının var olmasının ne alakası var? Dediğiniz şey konuyla alakasız. Müslüman olmayan insanlar iyi insan olamıyor mu? Ben hiçbir insanın dinine karışamam benim için bu dünyada dinden önce insanlık önemli kişilik önemli. Müslüman dediğimiz insanlar öbür tarafı düşünmekten bu dünyayı unutuyor geleceğimizi karartıyor.
Tanrı olmasa kötülük olmazdı.
Tanrı var ama iyilikte var sen hayatından nasıl bir taraf seçmek zorunda kalıyorsan veya tercih yapmak istiyorsan bu da öyle. Aslında beden bir eşyadır bedeni yöneten ruh dolayısıyla biz aslında bir ruh'uz. Ruh'un içinde iyilik varsa iyi kötülük varsa kötü.
İyi olmakta kötü olmakta senin kararın.
Kimse sana kötü olma, kimse sana iyi olma diye karışamaz.
Ama cezaları elbet olur nasıl ki dünyada bir suç işlersen kaçarsın ve yakalanırsın bu da öyle bir şey ama bunda zorlama yok.
Yani Allah'ın yarattığı bir insan "Allah herkesi öldürüyor" ben niye tanrıyı seveyim demesi kendisine kalmış sen yaratıcına karşı gelmiş oluyorsun ee gelebilirsin sonuçta hesabın onunla aranızdaki hesap sizin insanlar karışamaz. Diyelim ki ben bir şey yaptım ve kimse yaptığım şeyi bilmedi vefat ettim sonra yüzyıllar geçti yüzyıllar geçti kimin yapıldığı bulunmadı komplo teorisi dendi yalan dendi doğru dendi kandırıyor dendi öyle bir şey yok dendi. Ama sonuçta yaptım sadece kimin tarafından yapıldığı bilinmiyor ismi dahi yok. Ya da ismi var kendisi yok.
Bir adam 1 saniyede ölümden nasıl kurtuluyor o adamın özel güçleri yok, tövbehaşa tanrı değil.
Allah korumuştur. Bir insan 4.ü kattan düşüyor ölmüyor bir diğeri 4. kattan düşüyor ölüyor. Herkesin ölüm yeri, ölüm tarihi, ölüm anı farklı. Hiç kimse bilemez ben bir gün sokakta merdivenden düşer iken sol ayağım sadece sol ayağım dik kaldı yani tam merdivenden inerken kafa üstü düşüyordum ancak sol ayağım dik durdu. Hani bunu niye anlatıyorum bilmiyorum yoksa kafamı çoktan zemine sert düşüp vurmuştum.