Bir tanrının var olduğuna inanıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrıyı sorgulamak tabii ki de bize düşer. Sorgulamazsan zaten körü körüne inanmış olursun.

Siz aslında anlamıyorsunuz, inanıyorsunuz. Bugün Müslüman bir aile değil de, Hristiyan bir ailede doğsaydınız, muhtemelen koyu bir Hristiyan olurdunuz.

Ben öteki dinlerin hepsini araştırdım hiçbiri mantıklı gelmiyor hıristiyanlıkta tanrının oğluna işkence ediyorlar Hz isa ya kendi oğlunu kurtaramıyor tanrının kendine hayrı yok sana nasıl olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben öteki dinlerin hepsini araştırdım hiçbiri mantıklı gelmiyor hıristiyanlıkta tanrının oğluna işkence ediyorlar Hz isa ya kendi oğlunu kurtaramıyor tanrının kendine hayrı yok sana nasıl olsun.

Oda 3 büyük dinden biri ama.

Bir tanrının olduğu kesin herkes diyor ama dünyada bu kadar detay insanın oluşması kalbi vs bir sürü organı olması tesadüf olamaz.

Hocam hangi ayetler onlar paylaşırsanız.

Şu an çıkmam gerekiyor hocam yarın dediğim gibi üşenmezsem detaylı bir şekilde ayetleri listeleyip atarım ama zaten bir arkadaş bir takım ayetler paylaşmış ilk olarak onlara göz gezdirin. Şu an aklımda kalanlardan ise fussilet 9, 10, 11, 12 ile nisa 34 var sadece. Ayrıca bu ayetlerden ziyade evrimi araştırırsanız daha hızlı bir şekilde işler bu süreç. Çünkü evrimi araştırdıkça sandığınızdan çok daha farklı olduğunu; Aslında nasıl yer çekimi bir kanunsa ve gerçekse, Evriminde öyle olduğunu farkediyorsunuz.

Evet.
Evren var ve genişliğini hayal bile edemiyoruz ama bu evren neyin içinde?
Ve benzeri sorular beni bir yaratıcının var olduğuna inandırıyor.

Kötülüğün olması ile tanrının var olmasının ne alakası var? Dediğiniz şey konuyla alakasız. Müslüman olmayan insanlar iyi insan olamıyor mu? Ben hiçbir insanın dinine karışamam benim için bu dünyada dinden önce insanlık önemli kişilik önemli. Müslüman dediğimiz insanlar öbür tarafı düşünmekten bu dünyayı unutuyor geleceğimizi karartıyor.

Tanrı olmasa kötülük olmazdı.
Tanrı var ama iyilikte var sen hayatından nasıl bir taraf seçmek zorunda kalıyorsan veya tercih yapmak istiyorsan bu da öyle. Aslında beden bir eşyadır bedeni yöneten ruh dolayısıyla biz aslında bir ruh'uz. Ruh'un içinde iyilik varsa iyi kötülük varsa kötü.

İyi olmakta kötü olmakta senin kararın.
Kimse sana kötü olma, kimse sana iyi olma diye karışamaz.

Ama cezaları elbet olur nasıl ki dünyada bir suç işlersen kaçarsın ve yakalanırsın bu da öyle bir şey ama bunda zorlama yok.

Yani Allah'ın yarattığı bir insan "Allah herkesi öldürüyor" ben niye tanrıyı seveyim demesi kendisine kalmış sen yaratıcına karşı gelmiş oluyorsun ee gelebilirsin sonuçta hesabın onunla aranızdaki hesap sizin insanlar karışamaz. Diyelim ki ben bir şey yaptım ve kimse yaptığım şeyi bilmedi vefat ettim sonra yüzyıllar geçti yüzyıllar geçti kimin yapıldığı bulunmadı komplo teorisi dendi yalan dendi doğru dendi kandırıyor dendi öyle bir şey yok dendi. Ama sonuçta yaptım sadece kimin tarafından yapıldığı bilinmiyor ismi dahi yok. Ya da ismi var kendisi yok.

Bir adam 1 saniyede ölümden nasıl kurtuluyor o adamın özel güçleri yok, tövbehaşa tanrı değil.
Allah korumuştur. Bir insan 4.ü kattan düşüyor ölmüyor bir diğeri 4. kattan düşüyor ölüyor. Herkesin ölüm yeri, ölüm tarihi, ölüm anı farklı. Hiç kimse bilemez ben bir gün sokakta merdivenden düşer iken sol ayağım sadece sol ayağım dik kaldı yani tam merdivenden inerken kafa üstü düşüyordum ancak sol ayağım dik durdu. Hani bunu niye anlatıyorum bilmiyorum yoksa kafamı çoktan zemine sert düşüp vurmuştum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00