Kişisel hayatımı burada anlatmayacağım ama şu an burada sizinle tartışabiliyorsam bu İslam sayesindedir.
Neye ve kime göre mantıksız? Başka bir müslümana göre bu hakaret olabilir dedim sadece.
Nasıl yanı hocam anlamadım. Bıraz daha detay verır mısınız? İslam sayesınde tartısabılıyorum İslam sayesındedır. Demıssınız ya o kısmı anlamadım.
Neye ve kime gore mantiksiz sorusuna aciklik getireyim. Mantik kurallari nesneldir. Kisisel hislere veya gruplara gore degismez. Ancak bir argumanin mantikli olmasi. Sadece kurallara uymasina degil. Dayandigi onculun dogru olmasina da baglidir. Senin argumanin 'Atatürk'un yaptiklari bir muslumana gore hakarettir' onculune dayaniyor. Bu onculun kendisinin tek tarafli ve eksik bilgiye dayanmasidir.
Atatürk'u sadece 'seriati kaldiran' kisi olarak tanimlamak. Tarihi eksik okumaktir. Elestiriyi yapanlarin gormezden geldigi bazi gercekler var. Diyanet ısleri Baskanligi'ni kurarak dini bir devlet kurumuna bagladi. Hutbelerin merkezi bir otoriteyle duzenlenmesini sagladi. Ezanin turkce okunmasi emri. Dini halkin kendi dilinde anlamasi icindi. O donemde halkin ezici cogunlugu Arapça bilmiyordu. Medreseler yerine modern sartlara uygun ımam hatip kurslarinin temelini atti. Bu adimlar dine karsi degil. Dini duzenleyen ve modernize eden adimlardi.
Bugün bu topraklarda dinini yasayabilmen. Bu topraklarin isgal altinda bir somurge olmamasi sayesindedir. Bu bagimsizligi saglayan da o kisinin liderlik ettigi milli Mucadele'dir.
Varsayimsal bir Müslüman'in Atatürk'e karsi olmasi. Cogu zaman tek tarafli veya eksik bilgiye dayalidir. Eksik bilgiye dayali bir his. Mantiksal bir argumanin temeli olamaz.
Mesajlarım siliniyor maalesef cevap veremeyeceğim ama isterseniz mesajlarımın silindiğine dair yemin edebiliriim.
Nasıl yanı hocam anlamadım. Bıraz daha detay verır mısınız? İslam sayesınde tartısabılıyorum İslam sayesındedır. Demıssınız ya o kısmı anlamadım.
Neden sılınıyor hocam.
Pekı bu kısmı bıraz daha acabılır mısınız? Merak ettım.
Neden sılınıyor hocam.
@Eldrithc yazdığıma cevap versenize ? ortaya ezbere bir argüman neden cevap vermiyosunuzBu 2 ayet aynı zaman da inmedi bakara medine döneminin başında tevbe ise mekke fethinden sonra indi tevbe ayetinde bahsedilen müşrikler müslümanlarla savaşan kişilerdir Burdan da sana soru sorayım o zaman sen savaşdasın diyelim karşı taraf sana saldırıyor sen öyle duracaksın dimi kardeşim
Kaynagınızı ogrenebılır mıyım hocam.
Ben senle hiç konuşmamisim bile kardeşim ne zor durumda kalmışım gibi yansıtıyorsun? Bulduğunuz yerde müşrikleri öldürün ayetini bilerek ben kullanmıyorum, orda o kastedilmemis savaş durumu kastedilmis falan diyeceğinizi tecrübe olarak biliyorum zaten.@Eldrithc yazdığıma cevap versenize ? ortaya ezbere bir argüman neden cevap vermiyosunuz
Kastettigin, rahatsız olduğun kişi Atatürk muydu? Yazık, gerçekten bir şey demiyorum. Çevik Bir sanmistim durum daha vahimmis. Benim de mesajlarım silindi ayrıca tek senin mi? Emin ol bu forumda beni değil seni daha çok savunur yönetim.Sebebini söylersem muhtemelen ban yerim.
Ben senle hiç konuşmamisim bile kardeşim ne zor durumda kalmışım gibi yansıtıyorsun? Bulduğunuz yerde müşrikleri öldürün ayetini bilerek ben kullanmıyorum, orada o kastedilmemis savaş durumu kastedilmis falan diyeceğinizi tecrübe olarak biliyorum zaten.
Kastettigin, rahatsız olduğun kişi Atatürk muydu? Yazık, gerçekten bir şey demiyorum. Çevik bir sanmistim durum daha vahimmis. Benim de mesajlarım silindi ayrıca tek senin mi? Emin ol bu forumda beni değil seni daha çok savunur yönetim.
Sayfaları biraz geri alırsan görürsün konuşmayı burada boş İslam düşmanlığı yapıyorsun sadece konuşmalarından belli neyi bilip bilmediğin ne diyeceğimi biliyorsan o cevabın sana yetmesi lazım kapasiten mi az anlamadım.
Ne varki Türkçe okunsun anlıyalım diyenler için Atatürk'e ve bütün ailesine sövmek nasıl bir saygısızlıksa bu ondan daha da beter bir Müslüman için.