Çözüldü Bir uygulama tamamen kullanılamaz hale getirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kadirbgcii

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ailem bilgisayarımda bir şeyler yapmak istiyor. İndirdikleri bir uygulama var, mesela ben onun hiç açılmasını istemiyorum. Ana ekranda gözüksün ama hiç çalışmasın; silip yükleseler de çalışmasın.

Çözüm
Komut istemi (CMD)'yi yönetici çalıştır ve aşağıdakini kendine göre doldurarak yapıştır. Bu bilgisayarın o uygulamayı çalıştırma iznini engeller.

Çalışma iznini engeller:
icacls "C:\program Files\AppFolder\app.exe" /deny "PC kullanıcı adı":X

Çalışma iznini geri açar:
icacls "C:\program Files\AppFolder\app.exe" /remove:d "PC kullanıcı adı"

(Uygulama yüklenirken varsayılan olarak nereye yükleniyorsa konumu orası yap ki sil yükle yaptıklarında hala açılmamaya devam etsin.)
Arkadaşlar, ailem bilgisayarımda bir şeyler yapmak istiyor. İndirdikleri bir uygulama var, mesela ben onun hiç açılmasını istemiyorum. Ana ekranda gözüksün ama hiç çalışmasın; silip yükleseler de çalışmasın.

Ne uygulaması bu.

Komut istemi (CMD)'yi yönetici çalıştır ve aşağıdakini kendine göre doldurarak yapıştır. Bu bilgisayarın o uygulamayı çalıştırma iznini engeller.

Çalışma iznini engeller:
icacls "C:\program Files\AppFolder\app.exe" /deny "PC kullanıcı adı":X

Çalışma iznini geri açar:
icacls "C:\program Files\AppFolder\app.exe" /remove:d "PC kullanıcı adı"

(Uygulama yüklenirken varsayılan olarak nereye yükleniyorsa konumu orası yap ki sil yükle yaptıklarında hala açılmamaya devam etsin.)

Çözüm

çalışma iznini engeller:
İcacls "C:\program Files\AppFolder\app.exe" /deny "PC kullanıcı adı":X

çalışma iznini geri açar:
İcacls "C:\program Files\AppFolder\app.exe" /remove:d "PC kullanıcı adı"

Hocam anlayamadım ama deneyeceğim teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı