Bir veriyi USB'ye attıktan sonra silinemez durumuna getirmek mümkün mü?

Bu aygıt şifre emojiler bile olsa boza biliyor mu?
Farketmez hocam farketmez. Silinmesini istemediğiniz şeyler o diskle "dosya" olarak değil "varlık" olarak duruyorlar zaten. Şifrelersin, varlıktan anlamlı bir sonuç çıkmaz şifre bilinmedikçe; ama silmek çok farklı bir şey.
Aşağıda bir Linux bilgisayarın diskini bilgisayar nasıl görüyorsa o şekilde görüyorsunuz:
1688164927750.png

Virüs için, bilgisayar için, dosya bir dosya değildir, yukarıdaki gibidir. Aklınızı karıştırdıysam özür dilerim ama şifre sandığınız gibi bir şey değil, silinmeyi nasıl korusun allah aşkına? Group policy ile falan halledilir o ama yine de USB disk ile alakalı bir şey değil.

Fark etmez hocam fark etmez. Silinmesini istemediğiniz şeyler o diskle "dosya" olarak değil "varlık" olarak duruyorlar zaten. Şifrelersin, varlıktan anlamlı bir sonuç çıkmaz şifre bilinmedikçe; ama silmek çok farklı bir şey.
Aşağıda bir Linux bilgisayarın diskini bilgisayar nasıl görüyorsa o şekilde görüyorsunuz:
Eki Görüntüle 1842652

Virüs için, bilgisayar için, dosya bir dosya değildir, yukarıdaki gibidir. Aklınızı karıştırdıysam özür dilerim ama şifre sandığınız gibi bir şey değil, silinmeyi nasıl korusun Allah aşkına? Group policy ile falan halledilir o ama yine de USB disk ile alakalı bir şey değil.

Bu tart virüsler genelde güçlü virüsler olur öyle her insanın bilgisayarına böyle şeyler yüklenmez diye tahmin ediyorum konu sahibinin bilgisayarının içinde nasıl bir virüs var bilmiyoruz.

Bu tart virüsler genelde güçlü virüsler olur öyle her insanın bilgisayarına böyle şeyler yüklenmez diye tahmin ediyorum konu sahibinin bilgisayarının içinde nasıl bir virüs var bilmiyoruz.
Konu sahibi güvensiz bilgisayarların diskindeki dosyayı düzenleyememesini istemekte.

Merhaba,

Açıklamak gerekirse USB belleğime RAR dosyası içinde 5 GB veri yükledim diyelim. Başka bir bilgisayara takıldığı zaman virüsten etkilenmeyecek şekilde yapabilir miyim?
Selamlar. Ne yaptınız konuyu? 😶‍🌫️

SD kartlarda yazma/okuma switchi vardı. Eğer öyle bir usb varsa donanımsal olarak yazmasını engelleyebilirsiniz. Yazılımsal olursa donanımsal olacağı kadar güvenli olacağını sanmıyorum.
Evet, o şekilde USB bellekler var. Yanına bir sıfır atarak satıyorlar, ama var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı