Bir web geliştiricinin bilgisayarında ne olmalıdır?

Geliştirici

Decipat
Makaleler
1
Herkese merhaba. Web sitesi kodlamaya, tasarlamaya başlamak istiyorum. Front-End kısmında çalışacağım büyük ihtimalle. Fakat başlamadan önce sizlere de sormak istedim. Bir web geliştiricisinin bilgisayarında ne olmalıdır? Program olsun, Chrome eklentileri olsun vs. önerileriniz nelerdir? İyi sosyaller!

Herkese merhaba. Web sitesi kodlamaya, tasarlamaya başlamak istiyorum. Front-End kısmında çalışacağım büyük ihtimalle. Fakat başlamadan önce sizlere de sormak istedim. Bir web geliştiricisinin bilgisayarında ne olmalıdır? Program olsun, Chrome eklentileri olsun vs. önerileriniz nelerdir? İyi sosyaller!
Kendinize uygun bir IDE bulun, front end için başka önemli bir şeye gerek olduğunu sanmıyorum.

• VS Code(bu tercihen) ve buna bağlı IDE eklentileri.
  • Composer.
  • Git.
  • Wamp veya Xampp.
  • Bütün tarayıcılar.
Front end geliştirmek için HTML, CSS, JS ve Bootstrap kullanacağını düşünürsek xampp veya wamp gereksiz kalacaktır. Aynı zamanda bütün tarayıcılara da gerek olduğunu düşünmüyorum.

Peki hocam neden bütün tarayıcılar ?
Bir tarayıcının bir Js özelliğini veya CSS özelliğini destekleyip desteklemediğine tam olarak böyle emin olabiliyorum. Bu konuda takıntılıyım biraz. Simüle eden siteler var ama bu da takıntı işte. :D

Sublime Text VSC'ye göre daha hafif ancak VSC daha kapsamlı. 4 GB RAM varsa VSC bi nebze ağır gelebilir, 8 GB veya üstü RAM'e sahipseniz VSC öneririm IDE olarak. Onun dışında bol çalışmaya bakın, başka önerim olmaz.
Şansıma küsmeliyim ki, 4 GB RAM'e sahip bir laptopum var. O zaman mecburen Sublime Text kuracağız galiba. Hızlıca açılması ve performanslı olması benim için iyidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı