Bir yazılımcının olmazsa olmaz programları nelerdir?

Drachaos

Hectopat
Yeni başlıyorum arkadaşlar bir bilgisayar programcılarının olmazsa olamaz programları nelerdir? En basitinden normal not defteri yerine notepad++ gibi veya Virtualbox gibi nelerdir? Varsa elinizde arşiv vs atabilir misiniz? Önerilerinizi bekliyorum.

Öyle bir şey yok. Nasıl bir oyuncunun şu oyunlara sahip olması ya da şu programlara sahip olması gerekiyor diye bir şey yoksa bu da yok.
Hangi alanda çalışacaksan o alanda işine yarayacak şeyleri yüklersin, olur biter. Ben Python için VS Code, C++ için VS Community kullanıyorum. Noteopad++ ile hiçbir işim olmadı. Geany gibi bir programla bile çoğu işini görebilirsin.
Sen hangi dilleri kullanacaksın?

Kendimde kurulu olanları yazayım.
* ben notepad++ yerine, Sublime text tercih ediyorum.
* Mac bilgisayarlar için Flycut var, ona benzer bir dashboard Manager olabilir. Mesela son kopyaladığın 50 şeyi hafızada tutacak. Tekrar tekrar kopyalaman gerekmeyecek.
* Python için, PyCharm
* Java için, IntelliJ
* SQLite için SQLite Browser
* MySQL Server
* MySQL için MySQL Workbench
* C# için Visual Studio
* Yine C# için VS Code
* Ubuntu ve Kali için Virtual Box
* Android Studio
* XCode

Bunun sabit bir şeyi yok ki. İhtiyaca bağlı. Mobil alanda çalışan birisi Android Studio kullanabilirken Windows için geliştirme yapacak kişi Visual Studio ortamını seçebilir. Bir metin editörü ile GNU GCC bir kişinin birçok işini duruma göre görebilir. Web için kimisi Dreamweaver kimisi farklı bir araç kullanır. Kimisi metin editörü olarak Atom kullanır, bir başkası Notepad++ kullanırken bir diğeri de VS Code kullanır.

Bir şeye ihtiyaç duyarsanız yükler kullanırsınız.

Ben yeni c# a başladım visual studio code, visual studio 2019 ve node js var uygulama olarak bende. Visual studio 2019 kod yazmak için iyi bence pek çok dil destekliyor.

Ben yeni c# a başladım visual studio code, visual studio 2019 ve node js var uygulama olarak bende. Visual studio 2019 kod yazmak için iyi bence pek çok dil destekliyor.
Visual Studio çok güzel bir program ama tam bir ram canavarı. VS Code biraz o kısımda yardım ediyor. Bazen takım arkadaşlarım ile online çalışma yapıyoruz. Hem görüntü paylaşımı, hem Unity, hem Visual studio açtığım zaman bilgisayar biraz problem çıkarıyor. O zamanlar için VS Code verimli oluyor.

Visual Studio çok güzel bir program ama tam bir RAM canavarı. VS Code biraz o kısımda yardım ediyor. Bazen takım arkadaşlarım ile Online çalışma yapıyoruz. Hem görüntü paylaşımı, hem Unity, hem Visual Studio açtığım zaman bilgisayar biraz problem çıkarıyor. O zamanlar için VS Code verimli oluyor.

Aynen VS Code daha verimli ama Studio'nun verdiği zevki ve hası vermiyor :D onun tadı başka.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı