Bir yazılımın orijinal veya korsan olup olmadığını anlama

bedrhnaliakcy

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2018
Mesajlar
142
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İndie software
Merhabalar arkadaşlar, soru şu;
Bir programın orijinal olup olmadığını nasıl anlarız? Mesela Adobe, Autodesk veya herhangi bir programın orijinalliği nasıl anlarız?
Mesela çoğu programların cracklisi var, diyelim ki bu programda bir proje yaptık ve çıktısını aldık. Bunu alıp satıyoruz, sağda solda kullanıyoruz.

Yani ben söylemedikten sonra (diyelim ki bir çizim olsun) ben orijinal programda mı crack'li programda mı çizdim nasıl anlar?

Nedir bunun ilmi 😉

Şunu biliyorum: Sürekli İnternet bağlantısı isteyen uygulamalar var.
Fakat diğerleri nasıl?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorduğunuz soruyu tam olarak anlamadım ama anladığım kadarıyla cevap veriyim.

Kendi sitesinden indirirseniz her türlü orijinal olur.
Çizim yeteneğiniz varsa isterseniz Paint üzerinden çizin crackli veya orijinal olması çok önemli değil.
 
Paralı olan uygulamayı para vermeden harici sitelerden indiriyorsan korsandır. Yani en azından çoğunlukta öyledir. Ücretsiz bir uygulama zaten kırılmaya pek ihtiyaç duymayacağı için indirdiğin sitelerde istisnalar hariç fazla önemli değildir. Ama yine bilindik yerlerden indirmekte fayda var.
 
O dediğiniz anlaşılamaz diye düşünüyorum. Ha sen bugün kalkıp da CS6 ile bir resmi düzenlersen anlaşılabilir o. Resmin dosya içeriğine görünmeyen bir imza atabiliyor program. Aynı şekilde yazıcılar ve tarayıcılarda da var bu sistem de konu ile alakası yoktur diye düşünüyorum.
 
Arkadaş sanırım bir şunu demek istemiş; Photoshop çalışması yapıldı diyelim, o çalışmanın orjinal veya crackli bir programdan yapıldığını nasıl anlarız? Umarım doğru söylemişimdir.
 
Orijinal yazılımları diğerlerinden ayırt eden en önemli faktör deneme süresidir.
Bir firmanın yazılımlarından bazıları ücretsiz ve bazıları ücretli olabilir.
Ücretli olduğundan emin olduğunuz yazılımın menüsünden "hakkında" veya "lisans" bölümü zaten gerekli lisans bilgisini verir. Yazılımın ücretli olup olmadığı ise yazılım adı net ortamına girilerek kolay şekilde öğrenilir.

Hakkında veya lisans bölümünde tanınmayan bir isim, mail adresi veya doğrudan etkinleşti ibareleri kırıldığına açık işarettir. Yazılımın orijinal olduğunu kanıtlayacak bir komut veya başka adım yoktur. Windows lisans kontrolü yapan bir komut var ama bazı çatlak üretenler onu aşabiliyor.
 
Arkadaş sanırım bir şunu demek istemiş; Photoshop çalışması yapıldı diyelim, o çalışmanın orjinal veya crackli bir programdan yapıldığını nasıl anlarız? Umarım doğru söylemişimdir.
Aynen hocam, mesela firmalarda orijinal program kullanmak zorunda oluyor. Peki programı sahte kullansalar, adamlar nasıl anlıyorlar ve ceza veriyorlar.
Kişisel olarak da proje bazlıda olabilir.

Çok mühim soru değil. Ama yinede teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı