Bir yıldız daha kaydı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hep bu tarz konu açanlara kendi kendime kızardım.
Ne gerek var gibi düşünceler içindeydim ancak şimdi onları %95 anlar konumdayım. Taşmışlar, öfkelenmişler...
Bu sosyal medya çakması forumda gereğinden fazla zor etme var. Evet, zor etme. :)

Formel bir gruba üye değiliz. Grubun devam etmesi ve düzen için kurallar konulur. Kurallara uymak, formel grubun niteliğini ve devamlılığı sağlar. Ayrıca formel ve informel yani, resmi ve resmi olmayan grupların arasındaki en ayrıcı fark, kuralların yazılı olmasıdır. Burası da öyle ancak burası resmi bir grup değil. burası sadece zorlama. :)

"Eee, o zaman neden buraya üye oldun?" diyeceksiniz. Teknolojiyi seviyorum. Bilgiye ulaşmak, tartışmak güzel bir kavram. Ancak burası son zamanlar uyguladığı eylemlerle beni soğuttu.

Gereğinden fazla kurala uymaya çalışmaktan ziyade, her ban yeme riskini düşünür oldum. Ya Allah aşkına bu iş böyle mi olur? :)

Ünlem (!) işaretinden önce boşluk vermişim. Ban yedim.
Doğru ve net bir şekilde cümle yazdım. Sonuna nokta koymamışım. Olabilir. Bunun için ban yedim.

Daha dün forumda bir şahıs, sadece fikir ayrılığına düştüğü kişiye ölüm tehdidi yağdırırken yöneticiler elma topluyor. Boşluk verip, nokta koymayınca ban atıyor.

İnşallah hesabım komple silinir. Ancak bu da yasak! :)

Aşağıda gitmeden sizlere birer eğlence hazırladım! Lütfen mısır ve kolalarınızı alın arkanıza yaslanın! :)

Bu, benim uyarı aldığım ve ban yediğim bir mesaj:

Aşağıdaki olay, ünlem(!) işaretinden önce boşluk vermemem-miş! :)

Ekran Alıntısı 2.PNG

Burada, aşağıda ise cümle sonuna nokta koymamışım. Bilin bakalım ne oldu? Ban yedim! :)

Ekran Alıntısı.PNG

Üstteki mesajın düzeltilmiş hali de aşağıdadır. Ancak şuna bakın ki orada bir de gereksiz virgül (,) işareti eklenmiş. Bunu yapanlara sesleniyorum. Virgül sıralı cümleleri ayırmak, vurgu yapmak, yüklemden uzakta kalan ögeyi belirtmek için kullanılır ki buradaki sizin eklediğiniz virgül gereksiz.

Ekran Alıntısı d.PNG

Uzun lafın kısası bu gereksiz kasıntı ve cezaları barındıran forum benim tansiyonumu hoplatmakla birlikte diğer kullanıcılara da zorluk çıkarttığını biliyorum. Nereden mi? Ben de içinizdeyim de ondan. :)

İstemeden de olsa birilerini kırdıysam, üzdüysem hakkınızı helal edin. Benden yana hakkım varsa helal olsun efendim.
Kendinize iyi bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00