Birden çok modemli bağlantıda sınırlı internet

thejeweler23

Hectopat
Merhabalar, yurtta kalıyorum ve yurdun internet bağlantısında şöyle bir problem var. En alt katta internetin bağlı olduğu modem var ve bu modemin kapasite aşımından dolayı bağlı olan pcleri atma problemi dışında bir problemi yok ancak 2. 3. ve 4. kattaki modemlere çoğu zaman internet gitmiyor. Bu modemlere bağlanıldığında sınırlı hatası veriyor. 3. kattaki modemi dağıtıcı olarak kullanıyoruz. Ethernet kablolarının yerini değiştirdiğimizde bir süre tüm katlara internet gitti ancak 1 saat sonra yine diğer 3 katta sürekli sınırlı hatası almaya başladık. Bu problem nereden kaynaklanıyor olabilir?

Bu ağ işleri ile ilgilenen adamı 10 kere çağırmışızdır. O da artık suçu yurtta kalan öğrencilere atmaya başladı. Modem arayüzüne girip ana modemin ipsini öğrenip bilgisayarına elle ip vererek internet kullanan birinin olabileceğini söyledi. Siz ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet modem ile ancak 1-2-3 kişiye sağlıklı bir şekilde iletebilirsin interneti. Tabi modemin kalitesi ve uzaklık da önemli bir etken.
Yurt gibi yerlere kablolu ağ sistemi kurmak daha mantıklı. Zaten yurtta kablosuz internet olmaz, olsada öğrenciler için değildir.

Yurtta kablosuz internet neden olmaz anlamadım. Öğrenciler laptoplarını ethernet girişinden mi bağlayacak? Bu arada 2. 3. ve 4. katlarda kullanılanlar modem değil access pointmiş.

- - - Güncellendi - - -

Everest gm-05 marka küçük 5 portlu switch var, o kullanılıyor. Bir de ağcılar sorunun internetin kullanım şeklinden kaynaklanabileceğini söylemişler. Torrent, idm gibi programların hattı çok meşgul edeceğini, bu yüzden kopmaların olabileceğini anlatmışlar. Torrent kullananları engellemek için de yurda firewall sistemi kuruluyor. Örneğin şu an ikinci kattaki access pointe bağlanabilen bi kaç kişi var ancak benim gibi bağlanamayanların sayısı daha fazla. 3. ve 4. katlarda da durum aynı. Gerçekten problem switchten kaynaklanıyor olabilir mi? Switch değişimi çözüm mü? Yurt müdürlüğü de internetle uğraşmaktan bıktı. Ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar fakat sorun hala devam ediyor.

Nasıl bir yurt olduğu ile alakalı. Benim gittiğim yurtlarda paso çalışırdık. Yurttaki en büyük nimet CS 1.6 oyunuydu.
Uzun süre yatılı kalanlara kablosuz internet sunulabilir elbette.

Öncelikle binadaki ağ sistemini net olarak tasarlayamadım kafamda. 1. katta şu kadar bilgisayar ve şu marka-model modem veya switch var deseydiniz daha iyi olurdu

Sorunu bulmak için yakından incelemek gerek oradaki imkanları. Bizim okulun ağ sistemi en baştan yenilenirken sadece kablolar değil, switchler de değişti.
3 ve 4. katlara bir kalitesiz bir modem ile kaliteli bir internet zaten sağlayamazsınız. Ki o switch EVEREST marka. Ne beklenebilir ?
Kullandığınız modemin kalitesi çok önemli. Yurt küçük bir yer değildir. Kablosuz internet istiyorsanız kaliteli bir modeminiz olmalı.

Torrent ve IDM ortak kullanılan ağlarda sorun yaratır mı ? Evet. Benim, yurtta kablosuz ağ hizmetinin olmaz dememin sebebi bu aslında.
Ancak bu sorun sürekli var sanırsam. Belirli bir boyutun üzerindeki dosya indirimine engel olabilmeniz lazım.

Benim bildiğim bir katta masaüstü bilgisayar odası olur. Uzun süre yatılı kalanlar için sınırlı bir internet hizmeti sunulur.
Torrent veya IDM gibi programlar zaten çok lüks kaçar. Belirli saatlerde hizmete sunulur ve bazı sitelere engel konulur.

Şu ağ sistemini ve kullandığınız donanımları iyi belirti misiniz ? Gerekli düzeyde kaliteli donanımları kullanmadığınızı düşünüyorum.

Alakaya maydonoz olucak ama interneti devlet veriyorsa kotanın belli bir kısmını ödüyor ve bir ağa belli sayıda giriliyor. Kendi okulumda öyleydi. Çok fazla kullanıcı olduğunda son gireni almıyordu. Çok fazladan kastım 3. pc. Ne kadar doğru bilmiyorum ama internetin faturasını devlet ödüyorsa sınırlı erişim olması normaldir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı