Birden fazla uzatma kablosunu birbirine bağlamak sıkıntı çıkarır mı?

Weede

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 2060 6 GB

16 GB RAM DDR4 3200MHZ

AMD R5 3500X

480 GB SSD 1TB HDD
Merhaba, şu anda bilgisayar, monitör ve birkaç şeyin daha bağlı olduğu uzatma kablosu bir çoğaltıcıya bağlı ancak bunun mesafesi her şeye bağlamaya yetmiyor bu yüzden bu uzatma kablosuna bir uzatma kablosu daha bağlamak istiyorum yani özetle 1 çoğaltıcıya, 1 uzatıcı o uzatıcıya da 1 uzatıcı bağlı olacak bu sorun çıkarır mı? (biliyorum TYT paragraf sorusu gibi oldu ama kusura bakmayın.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu anda bilgisayar, monitör ve birkaç şeyin daha bağlı olduğu uzatma kablosu bir çoğaltıcıya bağlı ancak bunun mesafesi her şeye bağlamaya yetmiyor bu yüzden bu uzatma kablosuna bir uzatma kablosu daha bağlamak istiyorum yani özetle 1 çoğaltıcıya, 1 uzatıcı o uzatıcıya da 1 uzatıcı bağlı olacak bu sorun çıkarır mı? (biliyorum TYT paragraf sorusu gibi oldu ama kusura bakmayın.)

Kablolar sağlamsa sorun olmaz.

İstediğiniz kadar uzatmaya ek uzatma ekleyebilirsiniz. Önemli olan çekilen amperdir. 12A'yı aşmazsanız hiç bir sorun olmayacaktır.

Merhaba. Hocam; bu uzatma kablolarının iç kablo kesitleri çok farklı değilse sorun olmaz, 2 değil 3-4 adet olarak da art arda bağlanabilirler. Kesit farkından kasıt; etiketlerinde yazılı olan joule veya watt değerleri birbirlerine eşit veya çok yakın değerlerde olmalıdır, 1050 joule ve 1100 joule sayısal örneğindeki gibi. Art arda bağlanacak uzatmalı prizler arsındaki bu değerler arasında çok büyük sayısal farklar olmamalıdır, tek dikkat edilecek konu budur.

Akım korumalı uzatmalı prizler en son noktada PC'den hemen önce kullanılır. Anahtarlı uzatmalı çoklu prizler ise anahtarlı uzatmalı olanını en başta (prizden sonra) kullanmanız çok daha uygunudur. Kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı