Birkaç farklı mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
Merhaba NVIDIA GT540M ekran kartlı bir laptopa sahibim. Ekran kartımda arıza olduğunu düşünüyorum. Oyunlarda ekranda çizgiler çıkıyor ve kapanma durumu yaşıyorum bununla birlikte farklı farklı mavi ekran hataları veriyor. En son YouTube'da video izliyorken farklı bir mavi ekran hatası aldım. Problem yazılımsal olabilir mi diye düşünerek bu konuyu açıyorum. Herhangi bir driver sorunuysa sizden yardım bekliyorum.

CPU: Intel Core i7-2670QM.
GPU: NVIDIA GT540M 2 GB.
RAM: 8 GB DDR3.
HDD: 500GB.
Dump Dosyaları Google Drive

Ekran kartı sürücünü güncelle. Bilmiyorsan belirt yardım ederim.
En başta DDU ile var olan ekran kartı sürücünü sil. Sonra ekran kartının kendi sitesinden en güncel WHQL imzalı sürücüyü indir.

DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi | Technopat Sosyal

"Sfc /scannnow" rehberini uygula.
SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? | Technopat Sosyal

Windows10 güncelleştirmesi varsa yapın.

DDU kullanarak sürücüleri kaldırıp yüklemiştim. WHQL imzası nedir? Sitedeki mevcut dosyalardan farklı bir şey mi? En güncel sürüm mevcut şu anda.

2 Gündür mavi ekran hataları devam ediyor (VIDEO TDR FAILURE). Ekran kartının soğuk lehime düştüğünü düşünüyorum. Tek çözüm laptopun dahili grafik kartına geçmek gibi görünüyor. Oyun vs. imkansız tabii ki...

Dump Dosyalarım-2
WHQL imzalı sürücü kurulduktan sonra aldığım mavi ekran hatalarım.
Vermeyi unuttuğum bir bilgi daha. Bilgisayarım mavi ekran vermeden önce genellikle oyunlarda ekran bozulmalar ve çizgiler çıkıyor. Sol kısmına bastırdığım zaman çizgiler kısa süreli kaybolabiliyor. Dahili grafik işlemciye geçtiğimde ise FPS düşüyor fakat herhangi bir mavi ekran ve bozulma söz konusu değil.

Şu an telefondayım. Bilgisayara geçince bakacağım.
3 tanesi ekran kartı sürücüsü ile alakalı oluşmuş. 1 tanesi Mediatek kablosuz ağ sürücüsünden dolayı oluşmuş.

Ekran kartı sürücünü güncel diyorsun. Minidump ekran kartı sürücüsü diyor.

Mediatek ağ sürücünü güncellemen lazım.

"DISM" rehberini uygula.
[Rehber] DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? | Technopat Sosyal

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı