Birlikte aç sorunu

Dogank

Kilopat
Önceden bir dosyayı yanlışlıkla Word ile birlikte aç demiştim. Fakat bugün bir başka dosyayı da world olarak açmaya çalışınca PC size başvurmak istedim. Bunu nasıl sıfırlarım?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    330,3 KB · Görüntüleme: 221
  • 2.PNG
    2.PNG
    104,4 KB · Görüntüleme: 148
Önceden bir dosyayı yanlışlıkla Word ile birlikte aç demiştim. Fakat bugün bir başka dosyayı da world olarak açmaya çalışınca PC size başvurmak istedim. Bunu nasıl sıfırlarım?
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts registry konumuna gelin, oradan programın keyini silin sıfırlanacaktır. İyi forumlar.

Hocam değiştir seçeneğine gelip bir program seçebilirsiniz.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts registry konumuna gelin, oradan programın Key'ini silin sıfırlanacaktır. İyi forumlar.

Fileexts konumuna kadar geldim fakat registry dediğini anlamadım öyle bir klasörde yok.
Hocam değiştir seçeneğine gelip bir program seçebilirsiniz.
Reis olay başka program ile açılması değil sade kalması.Bazı dosyalarımı bozar diye korkuyorum

Hocam şöyle bir yöntem var işe yarar mı emin değilim, ama deneyelim.
Masaüstü'ne gelip boş bir yere bir metin belgesi açın.
İçine 123 yazın daha sonra farklı kaydet seçeneğinden .bsp olarak kaydedin.
Daha sonra, o dosyaya tekrar sağ tık yapıp program seç deyin, oradan .bsp olarak kaydettiğimiz metin belgesini varsayılan yapın bakalım olacak mı.

Hocam şöyle bir yöntem var işe yarar mı emin değilim, ama deneyelim.
Masaüstü'ne gelip boş bir yere bir metin belgesi açın.
İçine 123 yazın daha sonra farklı kaydet seçeneğinden. BSP olarak kaydedin.
Daha sonra, o dosyaya tekrar sağ tık yapıp program seç deyin, oradan. BSP olarak kaydettiğimiz metin belgesini varsayılan yapın bakalım olacak mı?

Yok reis olmadı maalesef.

Hocam siz şu konuma gelin; HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts buradan. BSP olan dosyayı silin muhtemelen düzelecektir.

Zaten öyle yaptım az önce bu sefer bir oyun dosyasının simgesini çıkarttı. O oyunu da sildim. Hala simge world olarak gözüküyor. Ama detaylara gelince. BSP olarak gözüküyor düzelttim sanırım.

Zaten öyle yaptım az önce bu sefer bir oyun dosyasının simgesini çıkarttı. O oyunu da sildim. Hala simge world olarak gözüküyor. Ama detaylara gelince. BSP olarak gözüküyor düzelttim sanırım.
Yeniden başlatın, eğer bsp olarak görünüyorsa düzelmiştir. O simge diğerinin yerine geçtiği için sadece o dosyada öyle olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı