Birlikte program yazma

Aynı anda yazılım geliştirme deyince pair programming gibi anladım, diyorum nasıl yani.

Git kullanımı aslında karmaşık değil. Genelde terminalden daha rahat işlem yapılır fakat IDE'lerin VCS ekranlarını da kullanabilirsin. Bileceğin birkaç kelime zaten. Onları da Türkçe kaynaklar yerine İngilizce kaynaklardan okumanı öneririm, saçma sapan çeviriler var.

Biraz oku, kafanı karıştıran yerleri de burada cevaplayabiliriz. Daha önce bir konuda git kullanımına değinmiştik zaten.

GitHub'ın yanı sıra Bitbucket kullandığım zamanlar da oluyor bu arada. Onun arayüzünü daha çok seviyorum.

Git kullanımı zor geliyorsa eğer bunun için temel komutları öğrendikten sonra Github-Gitlab gibi servisler kullanabilirsin . Artık Github'un masaüstü uygulaması da olduğuna göre her şey çok daha kolay olacaktır.

Ayrıca yazılım-programlama ile uğraşan herkes bence git'i bilmeli yada öğrenmelidir.

Git karisik geliyorsa programlamayi nasil yapiyorsunuz?

Bunu yeni gördüm, bildirim gelmemiş herhalde ya da arada kaynamış.

Git'in hangi IDE'sini kullanacağımı veya hangisinin vs ile uyumlu olduğunu bilemiyorum. Hem Türkçe kaynak yok. Bu arada nasıl oluyor bilmiyorum ama yapıyorum işte :). Bir açıyorum müziği gece gece, karanlık bir şekilde sonra ise gerisi çorap söküğü gibi geliyor ;).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı