Bisiklet ekipmanları için marka önerisi

• Konuyu başlatan Umutmeister
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 5.244
U

Umutmeister

Ziyaretçi
Ümit Mirage dağ bisikletim var, her ne kadar dağ bisikleti olsa da hep yollarda kullandım. Bu bisikletle hızlı bir şekilde uzun uzun turlar atmak istiyorum. Yaklaşık 400TL param var, bu parayla; kask, eldiven, ışık ve lastik gibi şeyler almayı düşünüyorum, ancak hangi markanın ürünleri daha iyidir hiçbir bilgim yok.

Bisikletin lastiklerden bir fotoğraf at istersen, dişli yapısına göre eğer ihtiyaç olmazsa boş yere bütçeyi eritmeyiz lastik ile. Yer tutuş performansı güzel 1 çift lastik az para değil :) Maxxis Crossmark 26 2.10 lastikler var bende, yer tutuşu ile ünlü bir model zaten. Lastik çok önemli ancak çok gerekli olmadıkla tane başı 150TL'den 300TL böyle bir lastiğe elbette harcanmaz, gereksiz olur bu durumda.

Kask konusunda Prowel firmasının ürünlerine bir göz at, 200TL'ye kadar olan bantta güzel ürünler bulabilirsin, tasarım olarak da kendine yakışanı kendin seçmelisin.

Eldiven konusuna gelirsek kısa parmak arıyorsan Decathlon'da satılan ürünlere bakmanı öneririm, fiyatları gerçekten uygun ve kaliteli ürünler. Sırf bisiklet eldiveni diye gereksiz meblalar ödemeni istemem. Zaten paranın çoğu kask ve aydınlatmaya gidecek, biraz da bütçeyi düzgün kullanmak gerek.

Aydınlatma konusunda da önerebileceğim markalar var ancak 400TL'ye her şeyin en iyisini satan markaları tercih edemiyorsun maalesef. 2. el sayfalarında Cree şarj edilebilir kitle satılan fenerler var, gidona da takılabiliyor. 45-50TL olsa gerek yurt içi satış fiyatı. Dışarıdan getirirsen vergi de biniyor artık ufak da olsa.
10-Best-CREE-LED-flashlights-2-610x610.jpg
Arka aydınlatma olarak ise yurt dışı alışveriş imkanın varsa Meilan X6 almanı öneririm. Ben aldığımda 35TL'ye denk geliyordu şuan 50-60 falandır herhalde. Yurt içerisinden almaya kalksan 2 katı ödersin.

Yurtdışı imkanın yoksa bisiklet sayfalarına yönlendireyim seni, orada kaliteli ve orta fiyatlı ürünler bulursun.

Bisikletin lastiklerden bir fotoğraf at istersen, dişli yapısına göre eğer ihtiyaç olmazsa boş yere bütçeyi eritmeyiz lastik ile. Yer tutuş performansı güzel 1 çift lastik az para değil :) Maxxis Crossmark 26 2.10 lastikler var bende, yer tutuşu ile ünlü bir model zaten. Lastik çok önemli ancak çok gerekli olmadıkla tane başı 150TL'den 300TL böyle bir lastiğe elbette harcanmaz, gereksiz olur bu durumda.

Kask konusunda Prowel firmasının ürünlerine bir göz at, 200TL'ye kadar olan bantta güzel ürünler bulabilirsin, tasarım olarak da kendine yakışanı kendin seçmelisin.

Eldiven konusuna gelirsek kısa parmak arıyorsan Decathlon'da satılan ürünlere bakmanı öneririm, fiyatları gerçekten uygun ve kaliteli ürünler. Sırf bisiklet eldiveni diye gereksiz meblalar ödemeni istemem. Zaten paranın çoğu kask ve aydınlatmaya gidecek, biraz da bütçeyi düzgün kullanmak gerek.

Aydınlatma konusunda da önerebileceğim markalar var ancak 400TL'ye her şeyin en iyisini satan markaları tercih edemiyorsun maalesef. 2. el sayfalarında Cree şarj edilebilir kitle satılan fenerler var, gidona da takılabiliyor. 45-50TL olsa gerek yurt içi satış fiyatı. Dışarıdan getirirsen vergi de biniyor artık ufak da olsa.
Eki Görüntüle 237594
Arka aydınlatma olarak ise yurt dışı alışveriş imkanın varsa Meilan X6 almanı öneririm. Ben aldığımda 35TL'ye denk geliyordu şuan 50-60 falandır herhalde. Yurt içerisinden almaya kalksan 2 katı ödersin.

Yurtdışı imkanın yoksa bisiklet sayfalarına yönlendireyim seni, orada kaliteli ve orta fiyatlı ürünler bulursun.
Lastikler şu anda çöpe atılabilecek durumda, önüme aniden çıkan araçlardan dolayı eridi. Yeni bir lastik almam gerekli; devamında su matarası, telefon tutacağı vb. alacağımdan diğerlerini de buna göre ayarlamak gerekli.

Ayrıca yurt dışından alışveriş imkanım var, daha önce birçok kez Amazon üzerinden alışveriş yaptım. Marka önerisi bir kenara, bu bisiklete uygun almam gereken ürünlerin listesini yaparsanız benim için daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka aydınlatma 10 dolar : Tahmini Teslimat Zamanı
Ön fener aydınlatma, aynısını kullandım memnun kalacaksın : Tahmini Teslimat Zamanı

Aydınlatmaların her ikisi de şarj edilebilir özelliğe sahip. Meilan kendi içerisinde saklıyor şarj ünitesini, mini USB ile telefon şarj eder gibi ediyorsun. Ve iddia ediyorum çok uzun süreler dayanıyor şarjı, o bakımdan beklediğimden de çok daha iyi çıktı.
Fener ise pilli ve pilleri şarj etmeye yarayan bir şarj aletine sahip. Şarj edilebilir özellikte olmayan pilleri şarj edemezsin bilgin olsun :) Sürekli yanma - yavaş çakar ve hızlı çakar şeklinde peşpeşe yanıp sönme modları var yani toplam 3 mod. Başlık kısmını ileri çekince ışık kare bir alana odaklanıyor daha uzun mesafeleri aydınlatabiliyorsun, elbette daha ufak bir alanda olmak şartıyla. Geri çekersen de mesafe azalıyor ancak ışığın yayıldığı alan çoğalıyor.
Unutmadan, sürekli yanan modda yanılmıyorsam bir de az ışıklı modu vardı insanları rahatsız etmemek için.
2 ürünü de gözün kapalı alabilirsin, fiyatına göre son derece güzel aletler. Yinede 2.el sayfalarına bak feneri belki yakın fiyatlarda bulursun.

Kask olarak Prowell F59R alabilirsin, kafa ölçünü bilip ona göre sipariş etmelisin : Prowell F-59r Vipor Mat Siyah Kask L - n11.com

Eldiven konusuna gelirsek mağazalardan Decathlon'a uğra ve oradaki yarım parmak eldivenlere göz at. 15-20TL'ye son derece kaliteli ürünler var. Aynı ürünleri bisikletçilerde 35'den aşağı alamazsın.
Az çok tecrübe edindiğimiz için söyleyebiliyorum ki Decathlon bu konuda iyi, giyim ürünlerinde işini görecek düzeyde ve ucuz ürünler bulabilirsin, pişman etmezler merak etme :)

Lastikler için ise ortalama 150TL bütçen kalır. Ancak lastik konusunda, kullanmadığım ürünü önermem çok zor inan. İnternet sayfasından bakıp dişli yapısından falan bir lastiğin yol tutuşunu anlayamazsın. Maxxis Crossmark kullandığım en iyi lastik bugüne kadar, ne düz yolda sorun yaratıyor ne de hafif arazide pişman ediyor. Tam asfalt - arazi isteklerini orta noktada karşılayan bir lastik ve yol tutuşu cidden çok iyi.
Eğer "Ben asfaltta dışarı hiç ama hiç çıkmıyorum" dersen sana 2 çift şehir yaşantısına gidecek lastik önereyim bir sonraki yorumumda.
Yok benim gibi arada hafif araziye giriyorsan, yol şartları çok da iyi değişse bulunduğun bölgede ön lastiğini Crossmark ile değiştirmeni öneririm, bütçe bulup arkayı sonra eklersin :)
Kolay kolay eriyen bir yapıya sahip değil cidden uzun ömürlü de bir lastik. Rubena'nın bazı modelleri mesela iyi tutuyor ancak çok çabuk eriyor frenleme yapmasan bile. Bu öyle değil, hem yol tutuşu şahane hem de kolay kolay ömrünü tüketmiyor lastikler. Yol tutuşunu bu kadar övme sebebimi ise kullanınca anlayacaksın.

Lastiğin resimleri de yükleyeyim, gerçek hayattan gör :

mzZuLw7.jpg
RoqwjTi.jpg
P2BNdVr.jpg
kvZGyIo.jpg

Bu lastikte bu kadar diretme sebebim çok memnun kalmış olmam :)
Tabi 600 liralık bisiklete 300 liralık lastik takmak sana abes kaçabilir, haklı da olabilirsin aslında :)

Emeğiniz için teşekkür ederim. Asfalttan dışarıya hiç ama hiç çıkmıyorum, ani dönüşler yapan birisi de olduğumdan hem performanslı hem de yol tutuşu iyi bir lastik tercih etmem doğru olur. Ancak dediğiniz gibi bu bisiklete 300TL'lik lastik takmak bana doğru gelmiyor, aslında bu bisiklete bu kadar çok masraf yapmak son zamanlarda doğru gelmemeye başladı.

Kask almayı yavaş yavaş aklımdan çıkartmaya başladım, çünkü daha önce çok tecrübe ettiğimden dolayı nerede ne olabileceğini önceden tahmin edebiliyorum. Rotam sürekli aynı olacağı için veya ara sıra farklı yollardan da gidecek olsam sorun çıkartacağını sanmıyorum. Kısacası ne kadar az para harcarsak o kadar iyi, ancak aydınlatma olarak sizin dediklerinizi alacağım.

Kask konusunda nereden ne çıkabileceğini önceden görme noktasında fazla emin olma derim :)
Kazanın nereden geleceğini anlayamayabilirsin kendini yerde bulana dek. Şehir içerisinde çoğu kazanın yarasız atlatıldığı bir gerçektir ancak hepsinin yaralanmasız atlatılabileceği anlamına da gelmez bu.

Kasksız bisiklet sürmek cidden çok hoş bir eylem :) Kendini daha bir özgür hissediyorsun, rahat hissediyorsun doğrudur. Ben de Bostancı - Kartal arası sahilde kask kullanmıyorum veya yakındaki bir fırına veya markate gideceksem kask takmıyorum illede.

Ancak trafiğe çıkacağın halde "Ben kazaları önceden anlayıp önlem alabiliyorum" demek seni kazalardan korumuyor. Gerekirse aydınlatma alma ama o kaskı yinede al. Ki önerdiğim model rüzgarlıklı modellerden, çirkin de durmaz dışarıdan bakıldığında :)

Bisiklete binip de düşmeyen yok bu yüzden kask konusunu kendi kafanda bir hallet derim.
Kafanda kask olmadan 2 çift kaliteli lastik korumaz seni. Sendeki o V-Frenler ani bir durumda yarı yolda bırakır seni, mazallah kafa üstü girersin bir yere.

Lastik olarak bütçeni de zorlamaması amacıyla CST City Traveller önerebilirim. Yol tutuşu olarak önerdiğim lastik kadar etmese de yağmurlu havalar dışında memnuniyetsizlik yaratmaz en azından yaz aylarında. Yağışlı ve soğuk havalarda biraz dikkat edeceksin elbette, bendeki lastiklerde olduğu kadar yatıramazsın bisikleti veya uzun süreli dönüşler yapamazsın.
Kısa süreli ani dönüşlerde problem yok ancak uzun bir kavşağa yüksek hızda girdiğinde bu CST yol lastikleri ile bir güzel patlarsın karşı kaldırıma :)
Bahsettiğin kadar bilinçli ve ataksan problem yaşamazsın. Ben de kullandım bu lastiklerden eski bisikletimde, kaydırma işlerine hiç girişme çabuk eriyorlar. 3km yol gitmişsen tekerler 3km yol dönmüş olsun yani :)

Eski bisikletime ait bu fotoğraf, tasarım olarak da çok hoş bir lastik. Bulabilirsen 2.0 kalınlıkta olanı varsa ondan satın al.

54.jpg

O lastiğin tekine 100TL verip 1 ay bekleyene kadar önerdiğim Maxxiss marka lastiği al derim, Crossmarkın ortadaki dişlileri kare şeklinde, bu düzden düz zeminde senin linkteki lastiğe kıyasla daha akıcı ilerler.

Hem performansı hakkında bilgi sahibi olmadığım bir ürünü hele de bu fiyata yurt dışından getirmeni tavsiye edemem.

Bahsettiğin gibi asfalttan hiç ayrılmıyorsan ve yollar iyiyse 27TL'ye gül gibi lastik öneriyorum bak :)
CST Traveller City Classic Dış lastik 26X1.50 | Cst | 26'' Dış Lastik |

Eki Görüntüle 237594

Meilan X6 Bisiklet Işık Bisiklet kuyruk işık 6 modu 900 mah şarj edilebilir çalışma 36 saat MTB Bisiklet Aksesuarları
Meilan X6 Bike Light Bicycle tail light 6modes 900mah rechargeable working 36hours MTB Bike Accessories-in Bicycle Light from Sports & Entertainment on Aliexpress.com | Alibaba Group
(from AliExpress Android)
37 TL'ye bulunabilir. Yurt dışından alırsanız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı