Bisiklet iç lastikteki delik nasıl bulunur?

2 Gün önce bisikleti tamir ettirmek için götürdüm iç lastiğini falan değiştirttik, 2 gün içinde bir problem yoktu ama şu anda büyük ihtimal küçük bir delik oluştu ve lastiği şişirdikten yaklaşık 6-7 saat sonra havası tekrar iniyor bisikletçi bu küçük deliği bulup yama yapabilir mi çünkü tekrar iç lastiği değiştirip ona para vermekten korkuyorum.

Eğer vaktiniz bir leğenin içine su koyup iç lastiğide havası olacak bir şekilde leğenin içine bırakın.
Delik olan yerden su baloncuklarının çıktığını görebilirsiniz.

Şu suya batırma işine umarım gerek kalmaz tekeri çıkartmakla falan uğraşmak istemiyorum yarın götüreceğim umarım bisikletçi bulabilir deliği teşekkürler herkese.

Bisiklet tamir dükkanları için en sıradan iş zaten patlak lastiğe yama yapmak. İç lastiği çıkarıp şişiriyorlar ve su dolu bir kovanın içine daldırıp döndüre döndüre baloncuk çıkartan ufak deliği arıyorlar sonra orayı bir iğne ile işaretleyip başka delik var mı diye döndürmeye devam ediyorlar. Ardından kurutup bisiklet yamasını yapıştırıyorlar.

Bisiklet tamir dükkanları için en sıradan iş zaten patlak lastiğe yama yapmak. İç lastiği çıkarıp şişiriyorlar ve su dolu bir kovanın içine daldırıp döndüre döndüre baloncuk çıkartan ufak deliği arıyorlar sonra orayı bir iğne ile işaretleyip başka delik var mı diye döndürmeye devam ediyorlar. Ardından kurutup bisiklet yamasını yapıştırıyorlar.

Delik küçük olduğu için korktum biraz yoksa normal delikler bulunur bir de daha 2 gün önce değiştirdim iç lastiği.

2-3'den fazla yaması olan iç lastik artık iş yapmaz. Yenisini takman daha iyi olur 🤠

Yenisini taktıktan 2 gün sonra oldu zaten bu dediğim :) daha yaptırmaya götürmedim kardeşim yama yapmaya çalışmış şimdi de 3 saatte iniceğine daha uzun sürede iniyor havası büyük ihtimalle dış lastikteki parçayı almadı bisikletçi o tekrardan delik açtı.

Yenisini taktıktan 2 gün sonra oldu zaten bu dediğim :) daha yaptırmaya götürmedim kardeşim yama yapmaya çalışmış şimdi de 3 saatte iniceğine daha uzun sürede iniyor havası büyük ihtimalle dış lastikteki parçayı almadı bisikletçi o tekrardan delik açtı.

Yamalı iç lastikler iyi olmuyor. Güneşe koyarsan eğer o yama yine acılıyor bunu unutma. Güneşe koymamaya calıs lastiğini 🤠

Çok sıcak havalarda da iniyor.

Yamalı iç lastikler iyi olmuyor. Güneşe koyarsan eğer o yama yine acılıyor bunu unutma. Güneşe koymamaya calıs lastiğini 🤠

Çok sıcak havalarda da iniyor.

İç lastiği değiştirdikten 2 gün sonra tekrar yenisini almak biraz koyuyor o yüzden kardeşim yama denemiş zaten onu da becerememiştir ama niyetim bisikletçiye yama yaptırmaktan yana tekrar iç lastik hiç alasım yok aradan 2-3 hafta geçmiş olsa neyse de şimdi içim yanıyor :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı