Fazla aksesuar merakı iyi değil, lüzumu olmayan şeylerle donatma bisikletini

Sana önerdiğim ön arka aydınlatmalar birincil ihtiyaç ve yalnızca akşam tak - kullan.
Sabah saatleriyse aydınlatma kullanmam, çıkartırım ne var ne yok. Gereksiz çünkü.
Telefon tutacağını da orta kısımdan çevirip çıkartabiliyorsun, yalnızca gidona bağlantı kısmını oluşturan o ufak plastik takılı kalıyor gidona. Navigasyon kullanacak olursan takarsın onu da.
Yoksa; Kullanmayacağın şeyi bisiklet üzerinde taşımanın anlamı yok. Tek başına pompa taşıman da gereksiz. Madem pompa taşıyorsun; Yanına ufak bir kadro çantası ve tamir seti de koymak lazım.
Ama bu tamir setleri + pompa + kadro çantası dediğimiz zımbırtı sana sürekli ağırlık yapacak.
Şehir içerisinde kullanıyorsan en yakın bisikletçi veya lastikçi pek de uzak değildir, vereceğin en fazla 5-10TL para

Ben o seti taşıma zahmetine girmeni hiç mi hiç önermem. Gereksiz ağırlık benim gözümde.
Kilometre saati konusunda "Nedense bana zor geliyor" demişsin ancak pek mantıklı bulmadım

Gidona kalın lastik ile takıyorsun, 5 saniye. Janta alıcı mıknatısı kıstırıyorsun 5 saniye. Maşaya vericiyi sabitliyorsun 10 saniye. Etti sana en fazla 5 dakika. Ve sök - tak yapmıyorsun, sürekli kalıyor bisiklet üzerinde.
Mesela bir arkadaşına bisikleti verdin. Dedi ki şuraya gidip geleceğim; Yapacağı kilometre az çok bellidir, söylediğinin 3 katı kilometre ile geri dönerse anlıyorsun ki vatandaş senden habersiz başka yerlere gitmiş

Veya yavaş sür dediğin halde maxsimum hız değeri 65'lere çıkmışsa bir daha o elemana bisiklet vermemen gerektiğini anlıyorsun.
Hatta maşalarda sol bacakta bulunan ring sayesinde maşanın en fazla kaç cm yaylandığını görüyorsun, emanet ettiğin eleman; Ring son raddeye gelmiş vaziyette teslim ederse anlıyorsun ki bir yerlerden atlamış bisiklet ile. Veya çok sert bir çukura girmiş. Gibi gibi, fazla uzatmayalım