Bisiklet İçin Aksesuar Önerisi

Makaleler
1
Yer
Denizli
Daha fazla  
Meslek
-
Havaların ısınmasıyla birlikte bisikletime geri dönmeye karar verdim ve bisikletim için ekipman arıyorum. Bir de rica edersem bisikletin tekerleklerini kolaylıkla şişirme işlemini yapabileceğim bir pompa önermeniz. Lütfen Hız ölçer gibi şeyler önermeyin kurulumu bana zor geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka çakar olarak bunu öneririm; Tahmini Teslimat Zamanı
Ön far olarak bunu öneririm; Bisiklet Ön Far-149 Comet
Yol bilgisayarlarının kurulumu kesinlikle zor değil, saniyelerini alır. Ama kablosuz modeller pahalı, nereden baksan amatör bir bisiklet parası :)

Bu aydınlatmaları almanı öneririm. Pompa hiç kullanmadım, kullanmadığım bir ürün önermek istemem.

Pompa olarak bunu alabilirsiniz; Bisiklet Pompaları - 100 EL POMPASI
Arka çakar olarak bunu alabilirsiniz; Aydınlatma ve Güvenlik - VIOO 100 PİLLİ ARKA AYDINLATMA
Bisiklet kornası olarak bunu alabilirsiniz; Plus Elektronik Bisiklet Kornası 120 Desibel - n11.com
Sele çantası olarak bunu öneririm; Portbagaj, Çanta, Sepet, Çocuk Koltuğu - 300 SELE ÇANTASI SİYAH 0,5L
İstersen bu seti de alabilrisin; Bisiklet Pompaları - 500 EL POMPASI VE AKSESUARLAR
Kask, eldiven ve gözlüğünüz var mı? Eğer yoksa ilk olarak bunları almanızı öneriyorum.

Son düzenleme:
Geçen gün bundan sipariş ettim, Pazartesi günü elime ulaşır büyük ihtimalle. Bazen bir eşyayı bir yere ulaştırmak veya bir devlet binasına giderken "Navigasyon" lazım olabiliyor. Tek elde telefon ile mümkün değil rahatça süremiyorsun.
Fiyatını uygun buldum, çok büyük ihtiyaç bana sorarsan; Akrobat Bisiklet - Motosiklet Telefon Tutucu

Bunun yanına Bluetooth hoparlör de almak lazım aslında. Şarkıları önündeki ekrandan kolayca seçip değiştirebilirsin. Sırf bunun için alınmaz ancak Navigasyon olayının yanında kolaylık sağlayacak bir detay olur.

Bisiklet takla atmadığı sürece kolay kolay telefona da zarar gelmez.

Fazla aksesuar merakı iyi değil, lüzumu olmayan şeylerle donatma bisikletini :)
Sana önerdiğim ön arka aydınlatmalar birincil ihtiyaç ve yalnızca akşam tak - kullan.
Sabah saatleriyse aydınlatma kullanmam, çıkartırım ne var ne yok. Gereksiz çünkü.

Telefon tutacağını da orta kısımdan çevirip çıkartabiliyorsun, yalnızca gidona bağlantı kısmını oluşturan o ufak plastik takılı kalıyor gidona. Navigasyon kullanacak olursan takarsın onu da.
Yoksa; Kullanmayacağın şeyi bisiklet üzerinde taşımanın anlamı yok. Tek başına pompa taşıman da gereksiz. Madem pompa taşıyorsun; Yanına ufak bir kadro çantası ve tamir seti de koymak lazım.

Ama bu tamir setleri + pompa + kadro çantası dediğimiz zımbırtı sana sürekli ağırlık yapacak.
Şehir içerisinde kullanıyorsan en yakın bisikletçi veya lastikçi pek de uzak değildir, vereceğin en fazla 5-10TL para :) Ben o seti taşıma zahmetine girmeni hiç mi hiç önermem. Gereksiz ağırlık benim gözümde.

Kilometre saati konusunda "Nedense bana zor geliyor" demişsin ancak pek mantıklı bulmadım :) Gidona kalın lastik ile takıyorsun, 5 saniye. Janta alıcı mıknatısı kıstırıyorsun 5 saniye. Maşaya vericiyi sabitliyorsun 10 saniye. Etti sana en fazla 5 dakika. Ve sök - tak yapmıyorsun, sürekli kalıyor bisiklet üzerinde.

Mesela bir arkadaşına bisikleti verdin. Dedi ki şuraya gidip geleceğim; Yapacağı kilometre az çok bellidir, söylediğinin 3 katı kilometre ile geri dönerse anlıyorsun ki vatandaş senden habersiz başka yerlere gitmiş :) Veya yavaş sür dediğin halde maxsimum hız değeri 65'lere çıkmışsa bir daha o elemana bisiklet vermemen gerektiğini anlıyorsun.

Hatta maşalarda sol bacakta bulunan ring sayesinde maşanın en fazla kaç cm yaylandığını görüyorsun, emanet ettiğin eleman; Ring son raddeye gelmiş vaziyette teslim ederse anlıyorsun ki bir yerlerden atlamış bisiklet ile. Veya çok sert bir çukura girmiş. Gibi gibi, fazla uzatmayalım :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı