Bisiklet jantı nasıl seçilir?

BKDurak

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 1.70 boyundayım ve dağ bisikleti alacağım, 16 çok küçük geliyor ama 29'da viraj kabiliyeti az gibi sizce ben kaç almalıyım? 27.5 iyi gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kadro boyu daha önemli diye biliyorum. 170 boy için 48 kadro iyi olabilir ama emin değilim. Siz araştırın bunu yine de veya bilen arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verecektir.

Çok sağ olun ben tam bilmiyorumda Carraro Force 970 boyu nasıl ve ayrıca boyu uzunsa kısamı tercih etmekiyim kadro boyu kısaysa uzunmu.

Merhaba 1.70 boyundayım ve dağ bisikleti alacağım, 16 çok küçük geliyor ama 29'da viraj kabiliyeti az gibi sizce ben kaç almalıyım? 27.5 iyi gibi.
27 iş görür

Çok sağ olun ben tam bilmiyorumda Carraro Force 970 boyu nasıl ve ayrıca boyu uzunsa kısamı tercih etmekiyim kadro boyu kısaysa uzunmu.
Almak istediğiniz bisiklet buysa FORCE 970 29 Carraro sitesinde 52, 48, 44, 40 kadro boylarını seçenek olarak belirtmiş. 56 filan olsa bayağı büyük olurdu. Bence 48 ideal olabilir size. Yine de bi deneyebilirsiniz belki sadece bu boy için mağazalarda deneyebilirsiniz. Youtube'de doktor bi abimiz vardı, bisiklet videoları çeken. O bir videosunda anlatmıştı bu boy işini. Bisiklette kadro üzerinde ve iki ayak yerde olacak şekilde ayakta duruyoruz. Kadrodan birkaç santim yukarıda kalıyorsak o bisiklet boyumuza uygundur gibi bir şey söylemişti.

Boyumuz uzunsa kadro boyu da büyük beden seçilmeli. Boyumuz kısaldıkça veya işte kadın modellerinde özellikle beden 40'a kadar iniyor diye biliyorum. 48-50-52 bedenler orta seviye sayılabilir gibi.

Almak istediğiniz bisiklet buysa FORCE 970 29 Carraro sitesinde 52, 48, 44, 40 kadro boylarını seçenek olarak belirtmiş. 56 filan olsa bayağı büyük olurdu. Bence 48 ideal olabilir size. Yine de bir deneyebilirsiniz belki sadece bu boy için mağazalarda deneyebilirsiniz. YouTube'da doktor bir abimiz vardı, bisiklet videoları çeken. O bir videosunda anlatmıştı bu boy işini. Bisiklette kadro üzerinde ve iki ayak yerde olacak şekilde ayakta duruyoruz. Kadrodan birkaç santim yukarıda kalıyorsak o bisiklet boyumuza uygundur gibi bir şey söylemişti.

Boyumuz uzunsa kadro boyu da büyük beden seçilmeli. Boyumuz kısaldıkça veya işte kadın modellerinde özellikle beden 40'a kadar iniyor diye biliyorum. 48-50-52 bedenler orta seviye sayılabilir gibi.

Niğde'de pek deneyebilme şandım yok ve denemeden almak istemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı