Bisiklet mi elektrikli bisiklet mi?

Sağ ol dostum.

Hangi elektrikli bisikletler performans ürünü bütçem az çok değildir 10k 15 k

Bak şimdi. Geçenlerde A101'de satılan ola diye bir elektrikli bisiklet vardı ve fiyatı 12.500 TL di. O bisiklet tarzında bir bisiklet alma. Onda LCD ekran yok. Sadece hız kademesi arttırıp azaltabileceğin ve gittiğin km yi görebileceğin bir ekran var. Ayar yapamıyorsun. Hız sınırını kaldıramayacağın bir bisiklet alma. 25 km/h hızı geçemezsin ve bunlar alınmaz. Alabiliyorsan büyük tekerlekli olanlardan al. Zaten bu bisiklet elektrik destekli olduğu için ve çok hızlı gidemediği için sürtünmeyi düşünmeme gerek yok. Kalın teker alırsan kötü arazi ve hava şartlarında çok daha iyi olur. Kalın tekerlek rahatlık bakımından da ince tekere göre daha iyi. Öneri olarak akşama doğru bisiklet önerisi yapabilirim.

Elektrikli bisiklet özellikle şehir içinde çok iş görüyor. Ama büyük şehirlerde menzil sorunu yaşayacağın da bariz belli. Şehir içinde ortalama süratle gidebileceğin bir elektrikli bisikletin de fiyatları genele vurduğunda 20.000 liralara kadar çıkmış durumda. Kendimden biliyorum, şehir içinde özellikle yaşadığım büyükşehirde (Ankara) ciddi manada menzil sıkıntısı oluyor. Semtler arası bazı okullarda gidiş-geliş 40 km'ye kadar varıyor neticede. Konfor açısından şehir içindeki düz yollarda herhangi bir sorun yaşamazsınız, eğer dağ bayırdan gitmiyorsanız okula. Küçük şehirde yaşıyorsanız elektrikli bisiklet pekala iş görür lakin İstanbul, Ankara gibi şehirlerde kesinlikle 50 cc scooter öneriyorum. Ben de RKS RX5 modelini kısa bir süre kullandım ve en mantıklı seçeneğin motor olduğu kanısına vardım. Bu paralara alacağınız bir 50 cc'lik scooter modelleri hem rahatlık olarak, hem de motor olarak daha çok güven veriyor bana. Neticede bir bisikletten alacağınız konfor ile motordan alacağınız konfor aynı değil. Benzin depoları da aşırı pahalıya dolmuyor, 150 lira gibi bir ücrete doldurabiliyorsunuz. Okul için git-gel ve şehir içinde kullanım için 1 hafta çok rahatlıkla yetiyor. Diğer taraftan elektrikli bisikletin menzil faktörleri çok değişken (yokuş-iniş) faktörünü göz önünde bulundurursak 50 cc'de böyle bir durum söz konusu değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı