Bisikletle uzun mesafe okula gitmenin sıkıntılarını iyi biliyorsundurOkul için şimdilik motor satın alabilirsin. Mesela bende 2 senedir bisikletle okula gidip geliyorum. Kullandığım bisiklet baya bakımsız 6 senelik bir dağ bisikleti (ilk sahibiyim). Ama çoğu bisikletten daha sağlam. Gerçi değişsem mi diye de düşünmüyor değilim. Veya motor ehliyeti için gün gelince gidip onun ehliyetini alıp motor mu alsam diye de düşünüyorum. Eğer soğuk havada donan biriysen direk motor satın al. Zaten senin nasıl bir bisikletçi olduğunu bildiğim için yerde yağ falan olmadığı sürece motoru kaydırmayacağını da biliyorum. Motor ile o soğuk havadan bir an evvel kurtulabilirsin.
Bugüne kadar kasksız ne skuter sürdüm ne de süren birine artçı oldum. Kendi motorumu alıp toparyabilirsem ekipmandan asla ama asla çalmam.Bütçenin bir kısmını da ekipmana ayırmanı tavsiye ederim. Kask, mont vb.
Bilmez olur muyum? Dün sabahtan buz gibi rüzgar esti, içimde içlik olmasına rağmen dondum. Okula son 100 - 200m kala tipi şeklinde kar yağdı, gözümü bile açamadım, ara sıra duyu organlarımla yolun durumunu kontrol ettim. Şimdi motoru bozmuşum dünkü rüzgarın etkisiyle. Öyle oturuyoruz...Bisikletle uzun mesafe okula gitmenin sıkıntılarını iyi biliyorsundurTer kokusu veya olumsuz hava koşullarından direkt olarak etkileniyor insan.
Yanına kask alsan başına bela oluyor, üzerine giydiğin elbiseler başına bela oluyor. Çanta ile rampa çıkmak tam bir işkence.
Bisiklet konusunda tecrübeli olsam da motor konusunda yinede çok bilmişlik yapmak istemiyorumŞuan gerçekten deneyimsizim ve bilgisizim.
Motoru kaydırma mevzusunda kendime şuan hiç güvenmiyorum çünkü vitesli motora elim bile değmedi henüz![]()
Ya ben skuter ile kendimi çok ezik hissediyorum açık ve net bir biçimdeMotor konusunda ise çok çekingen davranma. Hatta bence ilk olarak elektrikli olan modellere yönel. Baktın kullanımına alıştın sonra bir tanıdık da vitesli motor varsa onda denemeler yap. Hiçbiri olmadı al bir Pejo marka motor, onu kullan.![]()
Arabayı da gerçek anlamda öğrendim artık, babamdan aşağı değilim yani. Bir iki kazamız olsa da hepsi çok ufak şeyler oldu, 300-500 lirayı pek geçmedi masraf.Araba da kullanıyordun hatırladığım kadarıyla. Debriyajın mantığını bildiğin için pek zorlanacağı zannetmiyorum. Biraz zaman harcayarak alışırsın.
O motoru alırsam arkama bir artçıyı mutlaka atarım merak etmeBence sen sevgili yap hocam.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.