Bisiklet stop lambası söndü

Wtech

Hectopat
Bisiklette 6V 3W ön göbek dinamosu var. Ben ön farı çıkarttım. Sonrasında bisikleti sürerken arka stopun yanmayı kestiğini fark ettim. Ön farı geri taktığımda ön far yandı ama arka stop yine yanmadı. Kablolar sağlam görünüyor. Sorun ne olabilir? Arka stopu yanmadığı için çıkartmam mı gerekiyor. Dinamoya bir zararı olur mu?

Hocam benim merakım dinamoyu lambalar olmadan kullanmanın bir zararı var mı?

Bir zararı olmaz, ürettiği voltaj değişmeyecek. Daha az yük bindiği için tekerin dönüşüne etkisi azalacak hatta.

Ama lambalar seri bağlı ise çıkarınca diğeri çalışmaz, böyle bir durumda kısa devre yaptırman lazım stop lambasının kablosunu.

Bir zararı olmaz, ürettiği voltaj değişmeyecek. Daha az yük bindiği için tekerin dönüşüne etkisi azalacak hatta.

Ama lambalar seri bağlı ise çıkarınca diğeri çalışmaz, böyle bir durumda kısa devre yaptırman lazım stop lambasının kablosunu.
Lambalar paralel bağlı. Öndekini geri takınca çalışıyor, arka yine çalışmıyor. Arka stop bozuk olduğu halde çıkarmamamın bir zararı olur mu? Teşekkür ederim. Birde tamir etmenin yolu var mıdır?

Son düzenleme:
Bağlantı tipini/şeklini bilmeden yorum yapmak doğru olmaz. Fakat dinamoya hiçbir zararı olmaz, istediğin zaman lamba takar kullanmaya devam edersin, istemiyorsan takmazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı