Bisikletin freni sürtüyor

• Konuyu başlatan Darx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2.678
V frenim sürekli sürtüyor ya da başka bir şey çünkü hangi bisikletciye gostersem gostereyım beceremedi. Bence fren komple yatıyor, ne yapmalıyım?
Freni komple sokeceğim az kaldı sinirden bisiklet süremiyorum. Bittim ben, derdime deva olur musunuz?

Eğer düşündüğüm gibiyse teli sıkan vidayı gevşetip teli biraz serbest bırakın öyle olunca sürtünme geçiyor.

Merhaba kardeşim;

Fren sistemini öğrenebilir miyim? Disk fren mi kullanıyorsun ve hidrolik sistemli fren mi?
V fren kullanıyorum.

Eğer düşündüğüm gibiyse teli sıkan vidayı gevşetip teli biraz serbest bırakın öyle olunca sürtünme geçiyor.
Her bisikletci aynısını yapti yinede surtuyor

Görsel paylaşabilir misiniz? Yardımcı olmak isterim.
Paylastim abi
20230505_194928.jpg 20230505_195037.jpg 20230505_195057.jpg 20230505_195049.jpg 20230505_195059.jpg

Görsel paylaşabilir misiniz? Yardımcı olmak isterim.

Kanaatimce bence frenin govdeden sag sol yapinca yatıyor ve surtuyor pabucla ilgisi yok bence sizce durumu nedir?

Son düzenleme:
Jant, göbekten veya yuvadan oynuyor olabilir mi? jantın yamuk mu? Fren kolunda bir sıkıntı var mı? Anladığım kadarıyla sabitken bir sıkıntı yok fakat sağ sola yatma yaptığın zaman var. Küçük bir ihtimalle tel, borusunda ki toz ve yağ vb. maddeler yüzünden sıkışıyor olabilir. V frenlerin içlerinde sert bir yay var. Ayarı bozulmuş olabilir. Oradaki alyandan ayar yapılması gerekiyor olabilir. Yüksek ihtimalle yayla alakalı. Zira, bir taraf diğer taraftan sıkı olunca v fren yatma yapar. Jantı da kontrol etmelisin. Eğer sorun jantta, jant mili yuvasında veya göbekte ise, sadece ağırlık binince kayma yapacaktır. Eğer sorun boşta iken de oluyorsa kaynak v frenlerin yaylarının ayarıdır.

Son düzenleme:
V fren kullanıyorum.

Her bisikletci aynısını yapti yinede surtuyor

Paylastim abi
Eki Görüntüle 1767580Eki Görüntüle 1767581Eki Görüntüle 1767584Eki Görüntüle 1767585Eki Görüntüle 1767586

Kanaatimce bence frenin govdeden sag sol yapinca yatıyor ve surtuyor pabucla ilgisi yok bence sizce durumu nedir?
Kardeşim sana daha öncede yazmıştım fotoğraflardan da açık senin jantın yamuk.fotoda belli oluyor.sana daha önce yap dediğim işlemleri yaptın mı?.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı