Bit Pazarından Satılan iPhone'lar Orijinal mi?

Orjinal olma ihitmali var bu arada. Şahsen denk geldim. Hiçbir güvencesi ve garantisi yok fakat bu telefonlar genellikle çalıntı, kaçak vb. mallar oladuğu için bazı yerlerde satıcının umrunda olmuyor, teknolojik bir şey diye diğerleriyle aynı kategoriye koyup yığıyor yere. Yani düşük ihtimalle orjinal bulma ihtimali var fakat orjinal olsa bile sağlam olmaz vs. gibi başka sorunları olma olasılığı da yüksek.

Orjinal olma ihitmali var bu arada. Şahsen denk geldim. Hiçbir güvencesi ve garantisi yok fakat bu telefonlar genellikle çalıntı, kaçak vb. mallar oladuğu için bazı yerlerde satıcının umrunda olmuyor, teknolojik bir şey diye diğerleriyle aynı kategoriye koyup yığıyor yere. Yani düşük ihtimalle orjinal bulma ihtimali var fakat orjinal olsa bile sağlam olmaz vs. gibi başka sorunları olma olasılığı da yüksek.
Yaptırıp kullansam 3 sene yeter bana. Zaten replikaları anlaşılır. En kötü elimde iPhone 6 var. Oradan anlayabilirim.
Birde adam telefondan hırsızlık yaptıysa bana kalır mı? Yani başım belaya girer mi? En kötü anakartı değiştiririm. Böylelikle suç vb. gider mi?

Yaptırıp kullansam 3 sene yeter bana. Zaten replikaları anlaşılır. En kötü elimde iPhone 6 var. Oradan anlayabilirim.
Birde adam telefondan hırsızlık yaptıysa bana kalır mı? Yani başım belaya girer mi? En kötü anakartı değiştiririm. Böylelikle suç vb. gider mi?
Bence hiç bulaşma bu işlere :D Anakartı değiştirmek vs. telefondan pahalıya gelir büyük ihtimalle.

IMEI atma olayı Android'lerde daha basit.

Bit pazarından medet umma. İstanbul'daysan belki gelir. Kimse hurdasından onlarca kat az fiyata satmaz. Satan kişi de değerini bilmez, satar. Yada bulduğu/aldığı yerden içindeki tüm çalışan parçaları söker, öyle satar. Sende tamir ettirip kullanmak için alırsın, elinde her tarafı kurcalanmış ve bozuk bir alet çıkar.

En azından anakart sağlam olsa bir kasa alır kullanırsın ama o da zor. Pahalı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı