Arkadaşlar, babam Bitcoin alım satımı yapıyor. Yaklaşık 1 saat önce falan hesabından gönderme yapılmış. Bir Bitcoin ibanına yapabiliceğimiz şeyler var mı? Yazın bilen birisi varsa bulabilir miyiz o kişiyi ve dava açabilir miyiz?
Arkadaşlar, babam Bitcoin alım satımı yapıyor. Yaklaşık 1 saat önce falan hesabından gönderme yapılmış. Bir Bitcoin ibanına yapabiliceğimiz şeyler var mı? Yazın bilen birisi varsa bulabilir miyiz o kişiyi ve dava açabilir miyiz?
Eğer çaldığı parayı kimlik isteyen bir borsaya gönderir ise bulunur. Yaptığı bütün işlemleri herhangi bir explorer ile görebilirsiniz. Büyük ihtimal takip etmesi zor olsun diye botlar ile başka cüzdanlar arasında sürekli bölüp gezdiriyordur parayı.
O para gittiyse gider. Bulunsa bile ne olacak kendi isteğiyle gönderip göndermediğini kim kanıtlayacak? 2FA korumasız BTC cüzdan hesabı kaldığını bile düşünmüyorum, kalanlar da sorumluluk kabul etmez zaten. Bir bardak soğuk su için yeter.
Babanız parayı cukkalayıp size de "tüh şöyle böyle olmuş" ayağı çekiyor olmasın. Onun dışında hesabınız neredeydi bilmiyorum ama kripto para hesapları oldukça fazla doğrulama gerektiren hesaplardır, yani birinin erişmesi oldukça zor.
Babanız parayı cukkalayıp size de "tüh şöyle böyle olmuş" ayağı çekiyor olmasın. Onun dışında hesabınız neredeydi bilmiyorum ama kripto para hesapları oldukça fazla doğrulama gerektiren hesaplardır, yani birinin erişmesi oldukça zor.