Bitcoin vergisi var mı?

"Eğer sürekli Bitcoin alıp satıyorsanız ve buradan gelir elde etmişseniz bu durumda gelir vergisi beyannamesi verip kazancınızdan Gelir Vergisi ödemek zorundasınız. Bu verginin oranı yüzde 15'ten başlayıp 35'e kadar gidiyor. Hemen hatırlatalım, yüzde 18 KDV de ödenmek zorunda."

Google'da böyle yazıyor, dediği gibi alıp satıp gelir elde ediyorsan gelir vergisi ödeyebilirsin.
Kripto para vergisi yok,vergiyi bırak yasası yok.

Online satışlardan para kazanıyorsun,paranı bitcoin olarak alıyorsun.
Twitch yayıncısı filan mısın?Aklıma başka şeyler geliyor,eğer öyleyse vergi kaygılanman gereken son şey.

Kripto para vergisi yok,vergiyi bırak yasası yok.

Online satışlardan para kazanıyorsun,paranı bitcoin olarak alıyorsun.
Twitch yayıncısı filan mısın?Aklıma başka şeyler geliyor,eğer öyleyse vergi kaygılanman gereken son şey.
Hayır. Oyun parası alım-satımı yapıyorum. Paramı ondan kazanıyorum ve ödemeyi Bitcoin olarak alıyorum.
Vergisi yok derken hiç mi yok yani? Bildiğim kadarıyla 40 Bin TL üstü kazançlarda illaha gelir vergisi ödemem gerekiyor.

Hayır. Oyun parası alım-satımı yapıyorum. Paramı ondan kazanıyorum ve ödemeyi Bitcoin olarak alıyorum.
Vergisi yok derken hiç mi yok yani? Bildiğim kadarıyla 40 Bin TL üstü kazançlarda illaki gelir vergisi ödemem gerekiyor.

Şu an Türkiye de yok ileride gelir mi gelmez mi bilinmez

Şu an Türkiye de yok ileride gelir mi gelmez mi bilinmez
İnsanları yanlış yönlendirmeyin arkadaş bitcoin alım satımı yapmanın vergisi var mı yok mu demiyor ticaret yapıp ödeme aracı olarak bitcoin kullanıyor sadece.
Bir gelirin varsa bunun vergisini vermen gerekir. Vermezse de şuan da ilerde elbet başına bela olur bu durum bitcoin ile vergi kaçırmakdan suçlanır.

İnsanları yanlış yönlendirmeyin arkadaş Bitcoin alım satımı yapmanın vergisi var mı yok mu demiyor ticaret yapıp ödeme aracı olarak Bitcoin kullanıyor sadece.
Bir gelirin varsa bunun vergisini vermen gerekir. Vermezse de şu an da ileride elbet başına bela olur bu durum Bitcoin ile vergi kaçırmakdan suçlanır.

Bitcoin alım satımından vergi var mı diye anladım o yüzden yazmıştım yanlış anlamışım demek ki

Korkmakta haklısın dora gibi 300.000TL vergi borcu çıkmasın sonra. Bitcoin vergisi yoksa bile kazanç vergisi vardır. Ama daha bilgili kişilerin cevap vermesi daha iyi olur.

O olayda hem Dora da suçlu hem de vergi dairesinin çalışanları da.
Vergisi yok derken hiç mi yok yani? Bildiğim kadarıyla 40 Bin TL üstü kazançlarda illaha gelir vergisi ödemem gerekiyor.
58.000 TL yi aşmadığın sürece sıkıntı yok

Son düzenleme:
O olayda hem Dora da suçlu hem de vergi dairesinin çalışanları da.

58.000 TL yi aşmadığın sürece sıkıntı yok
Konuyu hortlattığım için özür dilerim.
Ayda 58k+'yı görmem zor. İşlerde aksama olduğundan dolayı cironun bile o kadar bulacağını sanmıyorum.
Yakında vergi dairesine gidip bu konu hakkında bilgi alacağım. Sonra buraya bir yorum daha yazarım. Merak edenler de bilgilenmiş olur.

Konuyu hortlattığım için özür dilerim.
Ayda 58k+'yı görmem zor. İşlerde aksama olduğundan dolayı cironun bile o kadar bulacağını sanmıyorum.
Yakında vergi dairesine gidip bu konu hakkında bilgi alacağım. Sonra buraya bir yorum daha yazarım. Merak edenler de bilgilenmiş olur.
Asıl ben özür dilerim 2022 yılı için 58.000 lirayı aşmamak kaydıyla diye belirtmem gerekiyordu. Eğer bu istisna miktarını aşar iseniz vergi dairesine beyan vermeniz gerekiyor.
Yani al sat yaparak bir yıl içinde 60 bin lira kazandınız diyelim. Bu kazandığınız tutarın 58 bini istisnadan dolayı kazançtan düşülecek. Geri kalan 2000 lira ise vergi matrahınızı oluşturmaktadır. 2000 lirada birinci dilime girdiği için %15'i vergi olarak alınacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı