Çözüldü Bitdefender Free iznim olmadan bellekteki dosyaları sildi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

polar star

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize merhabalar. Bilgisayarımda Bitdefender Free versiyonu yüklü. Bilgisayarıma flash belleğimi taktığım anda sağ altta Bitdefender flash belleğimdeki dosyaları sildiğine dair bildirim gönderdi. Ardından flash belleğime girdiğimde bütün resimler silinmiş halde buldum. Flash belleğime girdiğimde dosyalar yok ama flash bellek doluluk çubuğuna baktığımızda dolu gözüküyor. Dosyalarımı nasıl geri getirebilirim?

İlk çözümü ben sunmuştum
Kendi çözümünüz değil.
Direkt MuSaLLaT'a bağlamanız yanlış. Mesajınızda önerilmeyen yazılım var.
Dış foruma bağlantı vermişsiniz.

Çözümü, tespitten sonra veren, buraya ait bir mesaja vermek daha doğru.

Bu arada belirtmek isterim ki çözümü ben vermedim kendi mesajıma.

Hocam tartışmak değil amacım ama tek tek cevaplayayım.

-Musallata bağlıyorum. Çünkü defalarca gördüm ve artık ezberimde. Dosyalar silinmiş olsaydı disk kapasitesi dolu görünmezdi. Bir antivirüs virüsü sildiğinde virüs ile beraber virüsün gizlediği (musallatın çalışma mantığı sadece dosyaları gizleyip kendi indekslemesini dosya konumuna yapmak. Bu indeksleme her tıklandığında kendini o bilgisayara enjekte etmek) dosyalar da ortadan kayboluyorsa rapor gerekmeksizin sorunun musallat olduğu öngörülebilir.

-Paylaştığım çözüm kendi çözümüm olmasa da sorunun çözümü bu. Yani ben konu içinde sadece kodu atsam sorunun çözümü benim çözümüm olacaktı. Ancak kodlar aklımda olmadığı için her türlü kaynak belirtecektim. Bunu yapmak yerine doğrudan çözüme yönlendirdim. Bildiğim kadarıyla bunu engelleyen bir durum yok. (forum dışı yönlendirme - yasaklı site)

-Mesajdaki bahsettiğiniz programı gelen uyarılar üzerine mesajımdan kaldırdım beni oradan vurmanıza da gerek yoktu açıkçası. Art niyetim olmadığını siz de biliyorsunuz.

-Mesajdaki bahsettiğiniz programı gelen uyarılar üzerine mesajımdan kaldırdım. Beni oradan vurmanıza da gerek yoktu açıkçası. Art niyetim olmadığını siz de biliyorsunuz.
Biz sizi uyarmasaydık o yazılım orada kalacaktı. Bu durumda mesajınız çözüm hak etmiyordu. Diyorsanız ki hakkımı yediniz, buyurun; kendi mesajımdaki çözümü kaldırıyorum.
Peki bundan sonra bir daha gitmemesi için ne yapmalıyım?
USB disk biçimini NTFS yapıp, en azından otomatik bulaşan virüsler için koruma alabilirsiniz.

Bunun için diski NTFS formatına çevirmeniz lazım.
1. Yol:
Diski NTFS olarak biçimlendirmek.

2. Yol:
CMD açın ve şunu yazın: convert E: fs:NTFS
E kısmına sürücü harfi gelecek. Yine de her ihtimale karşı verileri yedekleyin.

Daha sonra diskte 2 tane iç içe klasör oluşturmanız lazım. Mesela diske girince sadece bir klasör ve onun da içinde bir klasör. Son klasörün içinde de dosyalarınız.

Diske sağ tıklayıp güvenlik sekmesinden izinlerden sadece okuma ve yürütme olanı seçin.

Sondaki klasöre gelin ve orada tüm izinleri aktif edin.

Son düzenleme:

Aslında bilgisayarımı yeni taratmıştım, 2 tane virüs çıkmıştı. Onları sildim, neden böyle oldu bilmiyorum

Edit: Bitdefender raporunda flaşın içindeki virüslü dosyayı göstermişti, ondan olduğunu düşünüyorum çünkü o pek güvenilir bir dosya değil

Musallat genelde USB ile taşınır çünkü. Virüs programı kullanmasaydınız şu an kullandığınız bilgisayara da kendini enjekte edecekti. Eğer enjekte etmiş olsaydı bilgisayarınıza taktığınız her flaş yeni bir potansiyel taşıyıcı olacaktı

Bu meşhur kısayol virüsüne benziyor, bir hayli yaygın çevremde de. Kimlik ismini bilmiyorum ama internette bu adda araştırarak da bilgi edinmeniz mümkün. Biz komut satırıyla uğraşmamak için "USB Show" isminde küçük bir programdan yararlanırdık, eğitimhane sitesinden indirilebiliyor.
Musallat genelde USB ile taşınır çünkü.
Musallat değil bu. Farklı spesifik özelliklere sahipler ikisi de. Flashlara bulaşan tek virüs de Musallat değil, onlarca var.

Hocam çok büyük olasılıkla musallat virüsü En yaygın virüs musallat. Verdiğim çözüm işe yaradıysa musallat olma ihtimali daha da artıyor.

Size ikisi de bulaştığından olmasın?
Hocam bana virüs falan bulaşmadı. Açın Google'da arayın Musallat diye. Çıkan sonuçlara bakarsanız attığım virüsün Musallat olduğunu göreceksiniz.
MuSaLLaT dışında da aynı hasarı veren virüsler var.
"Çok büyük olasılıkla"
Netice olarak aynı mantık ile çalışan bir virüs. Piyasadaki en yaygın olanı Musallat olduğu için varsayım ile yürüdüm. Verdiğim çözüm de yine aynı mantıkla çalışan virüsler (HFV) olduğu için işe yaradı. Konuyu uzatmanın manası yok.

Artı -2 Eksi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…