Bitdefender Killswitch'i malware algılıyor

102035

Kilopat
Makaleler
1
Netflix'de akşam dizi izlemeye çalışırken bir şeyler yanlış gitti galiba hata kodu bilmem ne aldım. Daha sonra bileşen hatası verdi bileşenleri kontrol ettim sıkıntı yoktu. Ses açıp kaparken chrome.exe diye bir şey vardı ses arttırma kısma yerinde sonra killswitch vs. dondu şüphelendim tam tarama başlattım. Başlattıktan sonra %38'de falan malware algıladı ben de merak edip tam taramayı durdurdum, karşımda

Kod:
Öğe yolu Tehdit Adı Alınan Eylem
<System>=>c:\users\burak\desktop\cce_x64\killswitch.exe (VMRD 0x15a2db80000 + f7000) [13304] (pgexec dump) DeepScan:Generic.Malware.SIWN!BVg.0044C5F7 Temizlendi
Diye bir şey çıkınca şaşırdım tabi. Şu an tarama devam ediyor ancak Killswitch'i eylem olarak sil yaptım karantinaya taşı yoktu, sildikten sonra killswitch hala duruyordu. Durduğu için "Bitdefender Dosya Parçalayıcı" ile sildim. Tarama şu an %34'de henüz bir şey bulmadı.
@Murat5038 @THE_MILLER yanıtlarınızı bekliyorum.
Hata Kodu: M7703-1003
Netflix'in verdiği hata buydu.
Tarama çok uzun sürdüğü için MalwareBytes ile taradım sistem temiz çıktı

Son düzenleme:
KillSwitch yazılımının zorla kapatma, görevlere müdahale edebilme, sistem ayarlarıyla oynayabilme ve ağı izleyebilme özelliklerinden dolayı başka bir güvenlik yazılımı tarafından zararlı olarak algılanabilir. Comodo'nun kendi sitesinden indirdiyseniz sorun yok.

Dediği gibi farklı güvenlik araçlarını bazı AV'ler zararlı algılayabilir onların da kernel gibi bazı çok derin tarama özelliklerine erişimleri olduğu için.
Netflix için buraya baktınız mı? Chrome kısmına?

Chrome'da bileşenleri güncelleyemedim, Opera'da da aynısı oldu ama bileşenleri güncelledikten sonra sorunsuz çalıştı.
Kendi sitesinden indirdim, sorun yok o zaman.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı