Selamlar, 150 bin lira civarında bir kasa toplarken sırf ekranlı istediğim için boş kasalara 25 bin lira civarı vermek istemediğim için BitFenix Digital T10 EF White ürününü 850W PSU ekranı olduğu için 12 bin liraya satın aldım. Ancak akıl almaz saçmalıklar yüzünden 1 hafta boyunca bir bilgisayar kurmakla uğraştım. Aşağıda artı ve eksi yönlerini yazdım, almak isteyenler için örnek olmuş olur.
Artıları.
Eksileri.
Sonuç: Herkesin bütçesi, beklentileri ve zevkleri farklı. Eğer söylediğim kablo problemlerini aşarım, uğraşırım, ben ekranlı kasa istiyorum gidip de 10-15 bin lira daha bir kasaya veremem diyorsanız alınabilir. Ancak ben tavsiye etmem çünkü HDMI girişli kasa ekranları kullanışlı olmuyor, mouse sürekli sağa kayıyor mu?
Artıları.
- Ekranı kaliteli ve parlak.
- Kasa kalitesi fiyatına göre iyi.
- Ebatı ve dolu dolu kasalara göre içi ferah görünüyor.
- Fiyatına göre vaatlerini gayet karşılıyor.
- Fiyatına göre 850W kaliteli bir PSU barındırması.
Eksileri.
- PSU 850W iyi hoş ancak hangi kablo nerenin PSU kapalı kutu olduğu için hangi kablo nereden geldiğini göremedik, kutusundan en ufak kullanım kılavuzu veya sitesinde dahi en ufak yönlendirmeye dair bilgi yok ve Türkiye'de hiç muhatap bulamıyorsunuz.
- Aşağıda resimde gösterdiğim gibi ekran için gönderdikleri kabloları siyah ve kocaman kablolar göndermişler, beyaz kasa dizmek isteyen biri için yeniden masraf çıkma sebebi. Ben iPhone Type-C kablosu kullandım, resimdeki kablo bana ait.
- Benim ana kartımda HDMI girişi var ama ana kartında HDMI girişi olmayan arkadaşlar bu kasayı kullanmak için görüntü kirliliği ile kullanacak. Kabloyu hem uzun alacak hem de her yerden dolaştırmak zorunda kalacak.
- Type-C girişli bir güç bağlantısı koymuşlar ekrana ancak kasanın PSU bölümünde veya herhangi gizli bir bölümde USB veya Type-C girişi yok ki. Biz nereden güç alacağız? Bunu akıl dahi etmek istememişler.
- Ekranın güç girişlerini direkt en can alıcı yere koymuşlar, bu kasayı kesip biçmeden kablo gizliliği güzel görüntü yaratmanız neredeyse imkansız. Zaten Mendebur Lemur Uzi ile çektiği videoda bile kendisi kesip biçerek bağlantı yapmış.
- Tamamen baştan salma bir mühendislikle üretilmiş bir kasa ve satan hiçbir yer sattıktan sonra muhatap olmuyor, teknik bilgi veremiyor.
Sonuç: Herkesin bütçesi, beklentileri ve zevkleri farklı. Eğer söylediğim kablo problemlerini aşarım, uğraşırım, ben ekranlı kasa istiyorum gidip de 10-15 bin lira daha bir kasaya veremem diyorsanız alınabilir. Ancak ben tavsiye etmem çünkü HDMI girişli kasa ekranları kullanışlı olmuyor, mouse sürekli sağa kayıyor mu?
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: