BitLocker ekranı gitmiyor

BuyukogluF

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci Pilot
Merhaba, Acer Nitro 5 laptopumla MSFS oynarken bir anda bilgisayar dondu ve bir ses geldi PC'yi kapatıp açtığımda açıldı fakat görüntü gelmiyordu. Bataryasını çıkartıp taktım bu sefer BitLocker diye bir şey geldi, BitLocker şifremi her defasında girdiğimde mavi ekran verip bir hata oluştu sizin için bilgisayarınızı tekrardan açacağız dedi ve yeniden BitLocker geldi. Gelip duruyor bilgisayar açılmıyor. RAM'e ya da ekran kartına mı bir şey oldu? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_4926.jpeg
    IMG_4926.jpeg
    67,3 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_4924.jpeg
    IMG_4924.jpeg
    101,7 KB · Görüntüleme: 60
Yanlış falan giriyor olabilir misiniz birden çok bölüme böldüyseniz diskinizi her birinin şifresi farklı oluyor.

Hocam iki adet disk takılı bilgisayara ve ikisi de ayrı sadece bu var. 3 kere denedim hepsini tek tek girdin bir de BitLocker recovery keys kısmında sadece bir adet key var, bilgisayarımın adı yazıyor onda da.

Çıkan mavi ekran hatası erişilemeyen başlatma aygıtı olarak çevirilebilir. Windows kendini boot edemediği için seni mavi ekrana atıyor. Disk bozulmadıysa sana format yolu gözüktü, bozulduysa da yeni disk.

Çıkan mavi ekran hatası erişilemeyen başlatma aygıtı olarak çevirilebilir. Windows kendini boot edemediği için seni mavi ekrana atıyor. Disk bozulmadıysa sana format yolu gözüktü, bozulduysa da yeni disk.

Hocam tekrar denedim bu sefer ekte gönderdiğim şey çıktı. Herhangi birisine basarsam basayım sorun gidere atıyor. Şu an iki disk kullanıyorum ikisini de değiştirmeme gerek yok sanırım değil mi Windows SATA SSD'ye kuruluydu.

Dosya Ekleri

• IMG_4928.jpeg
    IMG_4928.jpeg
    122,7 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_4929.jpeg
    IMG_4929.jpeg
    124,4 KB · Görüntüleme: 38
Başlatma seçenekleri ekranı fakat disk hatası aldığın için buradaki hiçbir işlemin işe yaracağını düşünmüyorum. Disk bozuldu demeden önce USB ile temiz bir format atmayı dene. Sorunsuz tamamlanırsa açıldığında disk sağlığını kontrol eder, ölüp ölmediğine emin oluruz. Sadece Windows kurulu olan SSD'yi formatlaman yeterli.

Başlatma seçenekleri ekranı fakat disk hatası aldığın için buradaki hiçbir işlemin işe yaracağını düşünmüyorum. Disk bozuldu demeden önce USB ile temiz bir format atmayı dene. Sorunsuz tamamlanırsa açıldığında disk sağlığını kontrol eder, ölüp ölmediğine emin oluruz. Sadece Windows kurulu olan SSD'yi formatlaman yeterli.

Anladım hocam sağ olasın. Yarın sabah bir format atarım eğer olursa, diskin sağlığını nasıl kontrol edebileceğimi sorarım, teşekkürler, iyi akşamlar.

Bilgisayara usb ile format atmayı denedim fakat ne yaptıysam sürücü kısmında iki diskim de gözükmüyor RSTyi de kurdum yine yoklar. Alt kısımda win11 disk veya disk bölümü 0 yüklenemiyor. Diyor, tıklayınca Ekteki görseldeki çıkıyor.

Sadece Refresh ve load driver kısımları açık diğerleri kullanılmıyor.

Diskler BIOS'ta görünüyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    114,7 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_4930.jpeg
    IMG_4930.jpeg
    108,2 KB · Görüntüleme: 29
  • image.jpg
    image.jpg
    143,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme: