BitLocker ekranında kalan PC'ye nasıl format atılır?

BitLocker kilitli PC'ye nasıl format atılır?
Hocam Bitlocker sadece verilere erişmeye izin vermiyor "Sil" veya "Biçimlendirme" işinizi görecektir Sil yaparken silmeyebilir "Yenile" yaparak bir kere daha kontrol edin silinip silinmediğini. Silinmedi ise biçimlendirme yaparak %99 silebilirsiniz yine silinmezse bilgisayarı kapatıp USB çıkarıp Disk ile boot edin ardından CMD yönetici olarak manage-bde -off C: diyerek bitlocker kapatabilirsiniz durumu izlemek için ise manage-bde -status C: bunu her merak ettiğinizde tekrar yazmanız gerekecektir. Yüzde ne kadar düşükse işlemin bitmesine o kadar az kalmıştır. Eğer şu an formattaysanız ve Bitlocker key istiyorsa CMD açın Shift+F10 ile ardından manage-bde -status off C: olmazsa diskparttan disk harfine bakın o harfi girin.

Hocam BitLocker sadece verilere erişmeye izin vermiyor "Sil" veya "Biçimlendirme" işinizi görecektir Sil yaparken silmeyebilir "Yenile" yaparak bir kere daha kontrol edin silinip silinmediğini. Silinmedi ise biçimlendirme yaparak %99 silebilirsiniz yine silinmezse bilgisayarı kapatıp USB çıkarıp Disk ile boot edin ardından CMD yönetici olarak manage-bde -off C: Diyerek BitLocker kapatabilirsiniz durumu izlemek için ise manage-bde -status C: Bunu her merak ettiğinizde tekrar yazmanız gerekecektir. Yüzde ne kadar düşükse işlemin bitmesine o kadar az kalmıştır. Eğer şu an formattaysanız ve BitLocker key istiyorsa CMD açın Shift+F10 ile ardından manage-bde -status off C: Olmazsa diskparttan disk harfine bakın o harfi girin.

Hocam, Güvenli önyükleme ekranına giremiyorum direkt BitLocker şifresin istediği yerde kalıyor. Oradan format atmak istiyorum

Hocam, Güvenli önyükleme ekranına giremiyorum direkt BitLocker şifresin istediği yerde kalıyor. Oradan format atmak istiyorum
Nasıl yani tam olark Secure Boot sekmesine nereden giriyorsunuz. Format atmak için bir CD-DVD veya USB belleğe ihtiyacınız var. Bazı biraz ustaca işlemler C diskinin birimini küçülterek oluyorda oda tam öyle değil.

Hocam, Bu ekranda kalıyor. USB ile format şart mı?

Dosya Ekleri

• 17621114741337831748461428343401.jpg
    17621114741337831748461428343401.jpg
    167,3 KB · Görüntüleme: 4
Nasıl atacağım hocam. Onu da söyleyin de eksik kalmasın.

Hocam uyarı yiyebilirsiniz ama gene de anlatayım;

Şu an bilgisayara hiç erişimiz yoksa ( varsa bu işlemleri gene bilgisayarda yapabilirsiniz. )

Bir bilgisayara otur ( internet kafe bilgisayarı, eski bir bilgisayar vs. vs. )
USB tak Rufus + kurmak istediğin işletim sisteminin. ISO dosyasını indir
Rufus'u aç tüm her şeye tik at sadece "kullanıcı adı ile yerel hesap oluştur" ve "bölgesel seçenekleri bu kullanıcınınkiyle aynı değerlere ayarla" seçenekleri açık olmasın.
Bilgisayarı açarken ister BIOS'tan veya boot menüden boot menü ile yapın bence F8 olur genel olarak boot menüsünden USB belleğin Partition 1 ve 2 diye ayrı bölümleri olacaktır birine gelip enter basıp USB ile boot edin disk silme bölümünden disk 0 olan tüm disklere Sil/Delete deyin ve tek parça olan disk 0 diskine ileri veya kur işaretleyip kurulum yapın bilgisayar yeniden başlarken USB belleği çıkarın. Sonradan internet bağlantısına kadar gelince Microsoft hesabı istemiyorsanız internet bağlantım yok işaretleyin istiyorsanız devam seçip hesabınızı girin bu şekilde az bir şey daha vardır oda sizin kararlarınız ile alakalı genel olarak.

Gene anlamazsanız;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoyu izleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı