BitLocker kurtarma kodunu Microsoft hesabıma nasıl yedekleyebilirim?

DryreL

Megapat
Yer
İstanbul/Köln
Daha fazla  
Meslek
Dijital Oyun Tasarımı
Merhabalar,

SSD'im BitLocker korumalı.
1663074946189.png

İleride bu kodu kaybedebilirim diye garantiye almak istedim. Microsoft hesabımıza cihazımızı (PC'yi) ekleyip, oraya da BitLocker kurtarma anahtarlarını kaydedebileceğimizi öğrendim.

1663074751096.png

Buradan "Bilgi ve destek" tıkladıktan sonra aşağıdaki ekrandan "Kurtarma anahtarlarını yönetmek" kısmına girebiliyorsunuz.
1663074790073.png

Ancak bendeki sorun, kurtarma anahtarım burada çıkmıyor. Nasıl kaydedebileceğimi de bilmiyorum.

1663074833700.png

Windows'ta aynı hesaba giriş yapılıyım. Diske sağ tıklayıp "Manage BitLocker" dediğimde aşağıdaki seçenekler karşıma çıkıyor.

1663074874040.png

Azure AD account'a tıkladıktan sonra hiçbir şey olmuyor. Microsoft hesabımdan göremiyorum.

Bu kurtarma anahtarını hesabıma nasıl kaydedebilirim?

Teşekkürler.

Merhaba,

SSD'im BitLocker korumalı.
Eki Görüntüle 1516609
İleride bu kodu kaybedebilirim diye garantiye almak istedim. Microsoft hesabımıza cihazımızı (PC'yi) ekleyip, oraya da BitLocker kurtarma anahtarlarını kaydedebileceğimizi öğrendim.

Eki Görüntüle 1516604

Buradan "bilgi ve destek" tıkladıktan sonra aşağıdaki ekrandan "kurtarma anahtarlarını yönetmek" kısmına girebiliyorsunuz.
Eki Görüntüle 1516606

Ancak bendeki sorun, kurtarma anahtarım burada çıkmıyor. Nasıl kaydedebileceğimi de bilmiyorum.

Eki Görüntüle 1516607

Windows'ta aynı hesaba giriş yapılıyım. Diske sağ tıklayıp "manage BitLocker" dediğimde aşağıdaki seçenekler karşıma çıkıyor.

Eki Görüntüle 1516608

Azure ad Account'a tıkladıktan sonra hiçbir şey olmuyor. Microsoft hesabımdan göremiyorum.

Bu kurtarma anahtarını hesabıma nasıl kaydedebilirim?

Teşekkürler.

Hocam OneDrive üzerine txt dosyası olarak kaydedebilirsiniz, Microsoft hesabınıza bağlı olduğu için hesabınız ile OneDrive'a giriş yaptığınızda yüklediğiniz txt dosyasını temin edebilirsiniz.

Hocam OneDrive üzerine txt dosyası olarak kaydedebilirsiniz, Microsoft hesabınıza bağlı olduğu için hesabınız ile OneDrive'a giriş yaptığınızda yüklediğiniz txt dosyasını temin edebilirsiniz.
Merhaba, alternatif yol öneriniz için teşekkür ederim. Ama ben Microsoft'un zaten yaptığı bir şeyi kullanamamaktan şikayetçiyim. Nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı