BitLocker şifresi bilinemediğinden laptopa format atılamıyor

krmaygl28

Zeptopat
Merhaba ben 2 sene önce MSI laptop aldım ve BitLocker kurmadım kendi kuruldu galiba hatirlamıyorum, şimdi devreye girdi şifreyi de bilmiyorum, şifrenin olduğu Microsoft hesabına erişemiyorum dosyalar falan önemli değil. Format atacağım derken BitLocker yüzünden C diski kapanmış erişemiyorum, Windows'u kuramıyorum ve formatta atamıyorum yani. Yardımcı olursanız sevinirim.

Valla Bitlocker şifrelemesi endüstri standardı. Onu kırmak, biz son kullanıcılar için, olacak iş değil.
Bilmediğim için soruyorum, Bitlocker ile şifrelenmiş disk, Windows kurulum USB'si ile formatlanamıyor mu?

Merhaba ben 2 sene önce MSI laptop aldım ve BitLocker kurmadım kendi kuruldu galiba hatirlamıyorum, şimdi devreye girdi şifreyi de bilmiyorum, şifrenin olduğu Microsoft hesabına erişemiyorum dosyalar falan önemli değil. Format atacağım derken BitLocker yüzünden C diski kapanmış erişemiyorum, Windows'u kuramıyorum ve formatta atamıyorum yani. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bitlocker sadece disk içindeki verileri şifrelemez mi? Usb ile format atabilmeniz lazım.

Bitlocker format atmaya engel teşkil etmez.
Kurulum esnasında disk seçme ekranında sistemi kuracağınız diskte bulunan tüm bölümleri silerek diski tek parça ayrılmamış alan haline getirip kurulum yapabilirsiniz.

Alternatifi : Yine Kurulum USB si ile PC boot etmek, komut satırına girerek clean komutu ile diski silmektir. Sorunsuz çalışır ve silme işlemi sonrası disk Windows kurulabilir hale gelir.
Nasıl:
Kurulum ekranında Shift + F10 tuşlarına basarak Komut İstemi'ni açın.
diskpart, Enter
list disk, Enter
select disk X, Enter. (X = disk numarası)
clean, Enter
Bu komut, diskteki tüm verileri siler ve diski yeniden yapılandırır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı