Bitmiş batarya çıkartılmalı mı?

Cont_re

Picopat
Makaleler
1
Dizüstü bilgisayarımda şu an Windows'un bildirimler kısmında 'Pil algılanmadı' olarak gözüken bir batarya takılı ve bilgisayarı sarjdan çektiğim an kapanıyor.

Bu durumda bataryayı çıkartmalı mıyım? Ani bir elektrik kesintisinde batarya bilgisayarı bir saniyeliğine bile koruyabilir mi?

Dizüstü bilgisayarımda şu an Windows'un bildirimler kısmında 'pil algılanmadı' olarak gözüken bir batarya takılı ve bilgisayarı sarjdan çektiğim an kapanıyor.

Bu durumda bataryayı çıkartmalı mıyım? Ani bir elektrik kesintisinde batarya bilgisayarı bir saniyeliğine bile koruyabilir mi?

Sana örnek vereyim;
Benim eski Laptop'um Lenovo G560 7 yıllık bir bilgisayardı. Bataryası ölmüştü ona rağmen 4 yıl boyunca bataryası takılı Full prizde yaşadı ve halen açılıyor. Gerisini sen düşün bence bataryayı çıkartma.

Benim eski bilgisayarımdada tamamen gitmişti batarya 1mAh kalmamıstı o yüzden batarya takılı ya da değil çıktığı anda kapanıyordu, o yüzden cıkarttım.
Bataryayı cıkartmanı öneririm çünkü batarya çıkmış halde kullanırsan daha fazla performans alırsın.
Bende öyleydi yani.

Benim eski bilgisayarımdada tamamen gitmişti batarya 1mAh kalmamıstı o yüzden batarya takılı ya da değil çıktığı anda kapanıyordu, o yüzden cıkarttım.
Bataryayı cıkartmanı öneririm çünkü batarya çıkmış halde kullanırsan daha fazla performans alırsın.
Bende öyleydi yani.
Performans farkı olması çok ilginç.

Pil algılanamadı yazacak kadar ölüyse bir fark olacağını sanmam.Ben sürekli masada kullandığım için bataryayı çıkarttım öyle kullanıyorum.Daha bir problemle karşılaşmadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı