Merhabalar. Yarın sınavım var, elimde çözemediğim 3 soru var. Çözebilen olursa sevinirim.
Teşekkürler 2. soru için.Konuyu unuttum ama 2. sorunun cevabı C olmalı. Mayoz bölünmeyi sadece üreme ana hücrelerinde gerçekleşir. Tüm diploit hücreler deyince işin içine vücut hücreleri de giriyor.
Evet, fenotipte tekli gözüküyor.AbCD olması lazım birinci soru. Fenotip miydi bu?
Biyoloji çalışmaya başladığımda gördüm konuyu. Unutmuşum dersi.Evet, fenotipte tekli gözüküyor.
6. soruda haklısınız fakat 7. soruda cevap 2 olmalı, genler bağlı olsa da bir gamette "B" bulunurken diğer gamette "b" bulunmak durumunda, dolayısıyla diğer genler aynı olsa da b özelliğinin 2 gamette farklı olmasından kaynaklı 2 çeşit gamet elde ediyoruz. Soruyu 6. sorudan ayıran durum ise genlerin bağlı olmasından kaynaklı toplamda 2 gamet oluşabilmesi, örneğin 6. sorudaki genler bağlı olsa cevap yine 2 olacaktı, fakat tüm genler homolog olsaydı (XX veya xx) çeşitlilik 1 olurdu.6.soruda 2^n heterozigot sayısından 2^3'ten 8,
7.soruda genler bağımlı olduğu için 1 çeşit gamet oluşur.
Haklısınız, en az bir tane melez olduğundan n=1'den 2^1=2 olur. Kusuruma bakmayınız.6. soruda haklısınız fakat 7. soruda cevap 2 olmalı, genler bağlı olsa da bir gamette "B" bulunurken diğer gamette "b" bulunmak durumunda, dolayısıyla diğer genler aynı olsa da b özelliğinin 2 gamette farklı olmasından kaynaklı 2 çeşit gamet elde ediyoruz. Soruyu 6. sorudan ayıran durum ise genlerin bağlı olmasından kaynaklı toplamda 2 gamet oluşabilmesi, örneğin 6. sorudaki genler bağlı olsa cevap yine 2 olacaktı, fakat tüm genler homolog olsaydı (XX veya xx) çeşitlilik 1 olurdu.
Ne kusuru hocam herkes yanlış yapabilir, ben sadece hem yarın sınava girecek olan konu sahibi için, hem de konuyu okuyor olabilecek başkaları için hatalı bilgiyi görünce düzeltme gereği duydum. İyi geceler.Haklısınız, en az bir tane melez olduğundan n=1'den 2^1=2 olur. Kusuruma bakmayınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.